Last news in Fakti

26 Март, 2021 15:45 1 220 3

УЕФА е все по-убедена в решението за премахването на финансовия феърплей

  • уефа-
  • финансов феърплей-
  • решение-
  • премахване-
  • криза-
  • коронавирус

Значителната редукция на приходите на клубовете в последната година е основната причина за това ръководителите на централата да потърсят други варианти

УЕФА е все по-убедена в решението за премахването на финансовия феърплей - 1
Снимка: БГНЕС

УЕФА подготвя фундаментални промени в сега действащите правила за финансов феърплей. Мерките ще бъдат съобразени с усложнената финансова ситуация в условията на глобалната криза, която предизвика пандемията. Значителната редукция на приходите на клубовете в последната година е основната причина за това ръководителите на централата да потърсят други варианти. От УЕФА твърдят, че това не означава, че правилата ще отпаднат напълно, а че просто ще бъдат съобразени с новите условия. На практика обаче готвените промени ще развържат ръцете на богатите клубове да харчат пари за трансфери, без да се тревожат за баланса между приходи и разходи от последните три години. Поне такива са спекулациите с днешна дата.

Точно условието за предишните три години ще отпадне и вече ще се гледа балансът само за последния сезон. Правилата пък ще бъдат насочени по-скоро към ограничения върху размера на заплатите на играчите. От УЕФА твърдят, че все пак ще се опитат да регулират харченето на големи суми на трансферния пазар, но все още не е много ясно как ще се случи това.

"Това е криза, която е много по-различна от всичко, с което сме се сблъсквали преди. В такава ситуация очевидно клубовете страдат, имат затруднения да спазват задълженията си. В момента правилото работи на базата на оценка на миналото, анализирайки приходите и разходите в последните три сезона. Пандемията донесе толкова рязка промяна, че този поглед към миналото става безпредметен. Така че може би правилата трябва да имат по-силен фокус върху настоящето и бъдещето, и определено трябва да се концентрират повече върху предизвикателствата на високите нива на заплати и трансферния пазар. Решението не е лесно.

Тези, които твърдят, че правилата ще бъдат премахнати или облекчени, просто спекулират. Правилата могат да бъдат различни, разбира се, но това не означава непременно, че ще бъдат по-малко строги", коментира директорът на УЕФА по финансовата стабилност Андреа Траверсо.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илюминат

    6 0 Отговор
    Още ще си кажете!!! Да премахнеш изискване за честност е самото дъно на играта !!! До 10 години , ще гледаме едно и същи 30 отбора , а всички останали да ги закрият направо ! Дебили!!!
  • 2 Komapak

    2 1 Отговор
    Прилича ми на нещо измислено да помогне на Борусия Дортмунд да си продаде норвежеца неприлично скъпо.
  • 3 Фен

    4 0 Отговор
    Корумпираната организация УЕФА доказа, че не може да се справи с отбори като ПСЖ и Манчестър Сити, които са собственост на цели държави.Сега се опитват да ни замажат очите с празни приказки.