11 Януари, 2013 10:28 679 0

Ясен е жребият на Григор и Цвети в Мелбърн

  • димитров-
  • пиронкова-
  • australian open-
  • жребий-
  • бенето-
  • опранди
Ясен е жребият на Григор и Цвети в Мелбърн - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Жребият за "Аустрелиън Оупън" бе сравнително благосклонен към Григор Димитров и Цветана Пиронкова и отреди най-добрите ни тенисисти да спорят с преодолими съперници, предаде БГНЕС. Гришо играе с Жулиен Бенето, а Цвети с Ромина Опранди.

21-годишният Димитров бе на два пъти противник на французина през миналия сезон и постигна трудни победи в по три сета, като първата бе на твърди кортове в Базел, а втората на клей в Гщаад. Ако преодолее съпротивата на 10 години по-възрастния от него тенисист, във втори кръг българинът ще играе с победителя от мача между Едуар Роже-Васлен или квалификант.

Цвети досега не се е срещала на корта с 26-годишната Опранди, която е 59-а в света. Евентуално във втори кръг пловдивчанката ще спори с Юлия Гьоргес или тенисистка, преминала ситото на квалификациите. Сесил Каратанчева, която все още се състезава за Казахстан, започва участието си в първия за сезона турнир от Големия шлем с мач срещу поставената под №6 Ли На от Китай.

Водачката в схемата при дамите Виктория Азаренка ще играе с румънката Моника Никулеско, а №1 при мъжете Новак Джокович с Пол-Анри Матьо от Франция. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА