Last news in Fakti

19 Април, 2021 16:31 1 680 1

Немските грандове: Заставаме зад планираната реформа в Шампионската лига, а не зад Суперлигата

  • борусия дортмунд-
  • байерн мюнхен-
  • вацке-
  • позиция-
  • отказ-
  • участие-
  • суперлига

"Позициите ни по тази тема съвпадат на 100%", заяви президентът на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке

Немските грандове: Заставаме зад планираната реформа в Шампионската лига, а не зад Суперлигата - 1
Снимка: БГНЕС

Двата германски гранда Байерн и Борусия (Дортмунд) са против създадената Суперлига, в която участие вече обявиха 12 от най-богатите европейски клубове. Това стана ясно от изявление на президента на „жълто-черните“ Ханс-Йоахим Вацке на клубния сайт. Интересното е, че баварците още нямат официално изразена позиция. Очакванията бяха именно Байерн и Борусия (Дортмунд) да подкрепят отцепниците и да се присъединят към Суперлигата.

"Членовете на Борда на Асоциацията на европейските клубове проведохме виртуална конференция в неделя вечерта и потвърдихме решението, което взехме в петък. Позицията ни е, че заставаме зад планираната реформа в Шампионската лига и отхвърляме плановете за участие в Суперлигата. Това е мнението на всички, които участвахме в конференцията. Включително и на двата германски клуба, които участваме в Борда на асоциацията. Позициите ни по тази тема съвпадат на 100%“, заяви Вацке.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айзенщерн

    1 0 Отговор
    Опитаха се да изолират Германия... Ами нека - да видим.. къде дъртата Меркел? Само да не изплъзне, че това е спорт, а не пооитика, защото спортът е и политика. Виждаме го спрямо Русия и други неудобни.