19 Април, 2021 17:15 1 295 0

Порто отказа да се присъедини към Суперлигата

  • порто-
  • отказ-
  • присъединяване-
  • суперлига-
  • да коща

"Заедно с португалската футболна федерация ние се противопоставяме на Суперлигата", заяви президентът на гранда от Португалия - Пинто да Коща

Порто отказа да се присъедини към Суперлигата - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на португалския футболен клуб Порто, Пинто да Коща, е отказал покана към неговия тим за присъединяване към Суперлигата. Португалският гранд бе сочен като един от възможните три тима, които се очаква да се присъединят в следващите месеци към вече обявените вчера 12 тима основатели. Президентът на тима обаче е отхвърлил това предложение, обясни самият той пред вестник вестник "Record".

"Заедно с португалската футболна федерация ние се противопоставяме на Суперлигата. Като част от УЕФА, не можем да участваме в нищо, което противоречи на правилата. Освен това правилата на Европейския съюз забраняват такива затворени формати, като НБА например. Не съм особено развълнуван и смятам, че УЕФА няма да спре до тук. Ние сме в Шампионската лига и се надявам да останем в нея за много години напред. Няма да гледаме към напускащите, а към тези, които остават - Байерн (Мюнхен), ПСЖ, Аякс, Борусия (Дортмунд)", каза Коща.

Европейската футболна централа, ръководството на националните федерации на Англия, Испания и Италия, както и първенствата на тези държави, осъдиха създаването на Суперлигата и обявиха, че тези клубове ще бъдат изключени от списъка на участниците в национални състезания, както и състезания под егидата на УЕФА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА