19 Април, 2021 17:31 2 564 3

Фернандо Алонсо: Не мислех, че завръщането ми във Формула 1 ще се окаже толкова трудно

  • формула 1-
  • алонсо-
  • трудност-
  • болид-
  • завръщане-
  • alpine

"Това не е извинение, че трябваше да се представя по-добре в първите два старта", заяви пилотът на Alpine

Фернандо Алонсо: Не мислех, че завръщането ми във Формула 1 ще се окаже толкова трудно - 1
Снимка: БГНЕС

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо призна след края на вчерашния втори кръг от сезон 2021 във Формула 1 за Гран При на Емилия-Романя, че не е очаквал завръщането му в спорта да се окаже толкова трудно. Испанският пилот на Alpine се завърна след двугодишно отсъствие от Гран При надпреварите и явно е имал очаквания за много по-лесна адаптация към промените в спорта.

„Сменял съм отбори и категории много пъти и винаги трябва да преминеш през период на адаптация към новото. Само че сега е много по-тежко. Това не е извинение, че трябваше да се представя по-добре в първите два старта. В Бахрейн и Италия не бях на нужното ниво, но ще бъда в Портимао“, призна Фернандо.

„Малкото време в новия болид също не ми служи за извинение, но няма как да не се отразява на представянето ми на пистата. С времето ще ставам все по-сигурен в колата и резултатите ще дойдат“, завърши испанецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 batkata

    8 6 Отговор
    Старичък си вече за тази работа. Дай път на младите. И други са се връщали, но без успех. Гледай си живота и да не ти пука. И без това си постигнал много в този спорт.

    Коментиран от #2

  • 2 Сър

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "batkata":

    Път на младия Фетел-подарения шампион ли ? Алонсо се представя отлично за 2 години отсъствие от спорта. Виж Фетко е трагедия.
  • 3 Колата АЛПИН

    3 1 Отговор
    Е тотална щайга. Докато бе в отпуск от ф1 Алонсо кара за ЛьоМан, бе в индикар Индианаполис, участва и на други места и бе много добър за годините си.Рено-сега Алпин-да се чудиш за чий се прекръстиха,сякаш светът се трепе за колата им Алпин (нали почнаха пак да правят онзи Алпин от 60те ) отива към съдбата на Уилямс.Няма го Карлос Гойн и ф1 не е приоритет на марката .При Карлос никога нямаше да се прекръсти.И пари щеше да има. Това е легендарен отбор .Жалко.Този сезон Алонсо който е доказан талант и борец ще развива щайгата -дано я направи кола за средата.Поне.Като другата щайга-на Астън Мартин.Там Фетел си чупи главата.