Last news in Fakti

26 Април, 2021 22:28 1 542 0

Лудогорец взе своето в Пловдив

  • лудогорец-
  • ботев пловдив-
  • efbet лига-
  • 2:0

Разградчани спечелиха с 2:0 гостуването си на местния Ботев

Лудогорец взе своето в Пловдив - 1
Снимка: ludogorets.com

Отборът на Лудогорец е само на три точки от рекордната си десета поредна титла в България! В последен мач от редовния кръг на efbet Лига разградчани надделяха Ботев Пловдив с 2:0 в Коматево, а и двете попадения за гостите реализира българският национал Вандерсон.

С оглед и на загубата на преследвача Локомотив Пловдив по-рано в понеделник, Лудогорец увеличи преднината си на върха на цели 12 точки.

Първата опасност в мача дойде след само няколко секунди игра. Филип Филипов получи отдясно и центрира остро в наказателното поле, където Жосуе Са действа стабилно и успя да изчисти с глава в корнер пред погледа на връхлитащия Атанас Илиев.

Лудогорец обаче веднага успя да вземе инициативата и стигна до пряк свободен удар пред вратата на домакините, след като Маркиньос фаулира Кирил Десподов, а за действията си получи жълт картон. С изпълнението се нагърби Текпетей, който обаче заложи на силата и прати топката в аут.

В последвалите минути двата тима се вкопчиха в здрава тактическа битка, а играта се водеше предимно в центъра на терена, въпреки че играчите на гостите на моменти имаха териториално предимство.

Това обаче не помогна на разградчани да превземат вратата на своя противник. Удари на Бърнард Текпетей и Калудиу Кешеру не попаднаха в целта, а изстрел на Сисиньо спря в тялото на защитник на „канарчетата”.

На моменти футболистите на домакините действаха на ръба на грубостта, което им донесе няколко жълти картона. С официални предупреждения бяха наказани Маркиньос, Реда Рабей и Марио Младеновски.

Единственият точен удар във вратата на Кахлина през първото полувреме дойде в 21-ата минута и бе дело на Маркиньос. Топката обаче не затрудни по никакъв начин вратаря на гостите, който улови с лекота.

Възпитаниците на старши треньора Валдас Дамбраускас дочакаха своя миг в 66-ата минута, когато Вандерсон успя да открие резултата. Бразилецът получи на границата на наказателното поле, овладя и поведе коженото кълбо успоредно на голлинията. След като премина покрай няколко защитници на Ботев, Вандерсон стреля силно с десния крак в долния ъгъл на вратата, оставяйки безпомощен стража на домакините Георги Аргилашки.

Българският национал сложи точка на спора с второто си попадение в срещата. Вандерсон реализира отново в 82-ата минута, оформяйки крайния резултат в срещата. Елвис Ману проби отлично по левия фланг и успя да намери свободния Икоко в наказателното поле, който стреля силно, но Аргилашки спаси. При добавката на Вандерсон обаче вратарят капитулира за втори път в срещата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА