Last news in Fakti

22 Януари, 2013 18:00 1 351 0

Щерев: Вальо Йорданов пречи на българската борба

  • щерев-
  • йорданов-
  • борба-
  • златева
Щерев: Вальо Йорданов пречи на българската борба - 1
Снимка: БГНЕС

"Неадекватните решения на Вальо Йорданов вече не пречат само на мен, а на българската борба", заяви Симеон Щерев, предаде БГНЕС. В отговор на писмото публикувано от президента на БФ Борба Валентин Йорданов, бившият треньор на националния отбор Симеон Щерев свика пресконференция, на която коментира писмото и критиките към него като цяло повече от час.

"Писмото на Валентин Йорданов е написано със стил, само дето липсва истината в него. Обвиняват ме, че взимам готови състезатели и ги правя световни шампиони. Аз досега не съм взимал световен шампион, за да го направя пак световен шампион. На Олимпиадата в Пекин имах двама състезатели, които взеха медали - Станка Златева и Радослав Великов. Започнах с борбата през 2003 година с Радослав Великов. Тогава той губеше от шампиона на България с 12-0. След една година Руди го победи. След две години Великов вече беше световен шампион. През 2005 година Станка Златева дойде при мен, за да я науча да се бори. След четири месеца тя случайно стана европейска шампионка, след още няколко месеца случайно няколко пъти стана световна и случайно няколко пъти европейска шампионка. Явно не съм взел готова състезателка. Не мисля, че това са готови състезатели. Аз не се чувствам провален треньор, а напротив. Благодарение на моите няколко състезатели федерацията по борба да получава субсидии от министерството. Аз с едни и същи хора постигам еднакви резултати. Вальо Йорданов иска да омаловажи работата ми, но това е манипулация", каза Щерев,

Той продължи: "Всичко това се случва, защото Вальо е в Америка и не вижда какво става тук. Има шпиони, които му докладват аз какво правя. Така не става. Президентът трябва да бъде в България, за да вижда проблемите. Не може една федерация да бъде управляване дистанционно. В момента се чувствам по-лошо, отколкото беше по време на комунизма. В последните няколко месеца се взеха абсурдни решения в борбата. Поисках оставката на Валентин Йорданов на УС, защото от няколко години той ми спъва работата. Непрестанно ме провокира и саботира. Започнахме с един състав, без да ме пита, без да се интересува от мнението ми освободи Тодор Кънев. Обясненията бяха абсурдни. После освободи Петър Касабов. В отбора имаше сплотеност и желание за работа. Аз от две години не мога да се зарадвам, че работя с националния отбор, защото постоянно ми пречат. Отиваме на Олимпиада и той спира всички мои помощници. Налага ми треньори, които аз не ги искам. Йорданов раздели отбора, след като слага хора, които не искам, а маха екипа ми. Борбата има провал, но не аз като треньор, а президентът на федерацията има. Йорданов се занимава само с интриги. Той ги търси, шпионите му му докладват постоянно, но така той получава изкривена информация. Неговата работа е да търси спонсори и да помага на борбата. Вальо в момента пречи на всички мои състезатели. Измислиха се абсурдни решения. Казва на Станка да стане треньор, но тя иска да се бори. Иска да я спре, защото тя е единствената, която може да го победи на медали. Тя не е казала лоша дума за Валентин Йорданов. Той е голям спортист с много медали, но тук трябва ръководител. Казват, че няма пари в борбата, но това не е вярно. В борбата има много пари, но те не се разпределят добре. Има много назначени като треньори, но те изпълняват други функции - бодигардове, портиери. Получават се премии, които нямат общо с дадени състезатели. Тези неща лесно могат да се проверят", разкри Щерев.

Личният треньор на Станка Златева завърши с констатацията, че решенията на Йорданов саботират не него лично, а българската борба като цяло. "Вальо Йорданов забрави откъде е тръгнал. Упреква ме, че съм близък със състезателите ми, но това е нормално. Това, което съм направил до тук го правя, защото обичам работата си и спорта. До преди 2-3 години Валентин Йорданов не беше същия. Бяхме много близки, но сега не мога да го позная, но когато парите ти влязат в сърцето ти вече нямаш сърце. Няма да работя вече за България, въпреки, че в момента обмислям нещата на клубно ниво, за да мога да помагам на моите състезатели. Категоричен съм в решението си. Нямам претенции към някакъв пост, нито правя кампания за нов президент. Не искам да съм треньор на националния отбор. Никога няма да бъда. Аз нямам друг проблем с Валентин Йорданов, освен, че спира работата ми с моите състезатели. Неговите неадекватни решения вече пречат на борбата, а не на мен. Вальо Йорданов вече не е същият. Най-правилно беше всички да си подадем оставката, но това трябва да тръгне от президента на федерацията. Много хора ме подкрепят, но не смеят да го изразят гласно", каза още Щерев. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА