Last news in Fakti

11 Май, 2021 18:16 1 262 2

Джокович: Промяната на върха в ранглистата при мъже предстои

  • джокович-
  • връх-
  • промяна-
  • бъдеще-
  • таланти-
  • тенис

"Дали ще се случи след месец или година или точно кога, не знам", заяви сърбинът

Джокович: Промяната на върха в ранглистата при мъже предстои - 1
Снимка: БГНЕС

Последните успехи на по-младите играчи в Тура сочи към "неизбежна" промяна на върха в ранглистата на АТP. Това заяви номер 1 в света Новак Джокович. Последните четири турнира от сериите Мастърс 1000, най-престижните извън Големия шлем, са спечелени от играчи извън "Голямата тройка" - Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Руснакът Даниил Медведев, 25-годишен, спечели Финалите на АТP и турнира "Мастърс" в Париж и измести Надал от второто място в ранглиста. Хуберт Хуркач, Стефанос Циципас и Александър Зверев триумфираха в трите турнира "Мастърс" тази година. Циципас е най-младият от тримата - на 22 години. 33-годишният Джокович заяви на пресконференция преди "Мастърс"-а в Рим, че резултатите показват смяна на поколенията.

"Има момчета като Циципас, Зверев, Матео Беретини, Андрей Рубльов, които печелят срещу всички нас, играят много добре и трупат точки в класирането. Медведев също, разбира се, се бори за първите места. Доминик Тийм е там от много години", добави сърбинът. "Това ще се случи неизбежно. Промяната на върха в ранглистата при мъже предстои. Дали ще се случи след месец или година или точно кога, не знам", каза още Джокович.

Докато 39-годишният Федерер пропусна по-голямата част от последните 14 месеца поради проблеми с коляното, Джокович подобри рекорда му за най-много седмици като номер 1 в света през март. Сърбинът, който спечели 18 титли от Големия шлем, е концентриран върху преследването на рекордна от 20 трофея на Федерер и на 34-годишния Надал.

"Лично аз вече не обръщам прекалено голямо внимание на класацията, както на представянето си в турнирите от Големия шлем. Това са най-големите турнири за мен в момента на този етап от кариерата ми", заяви Джокович.

Сърбинът е променил програмата си, за да прекарва повече време със семейството си и след победата си на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн е играл само на турнира "Мастърс" в Монте Карло и на турнир от АТР в Белград.

Той ще приключи подготовката си за Откритото първенство на Франция, което започва в края на месеца, с "Мастърс"-а в Рим тази седмица и поредното състезание на АТP в Белград.

"Четири турнира преди "Ролан Гарос" е достатъчно по отношение на подготовката. Така че работя върху физическата си форма и подобрявам играта си стъпка по стъпка, за да достигна своя връх в Париж. Тогава определено искам да играя най-добре", каза още Джокович.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Толииииии

    4 2 Отговор
    Джока номер едно си завинаги и като спортист и като човек извън корта
  • 2 глоги

    0 0 Отговор
    Джокович: Промяната на върха в ранглистата при мъжеТЕ предстои. Така е,възрастните вече трябва да отстъпят на по-младите и талантливи тенисисти. Джокович,Федерер,Рафа Надал и сестрите Уйлямс вече трябва да се пенсионират. Така на правиха Мария Шарапова и полската датчанка Каролине Вожняцки.