Last news in Fakti

28 Януари, 2013 15:31 1 414 0

Дрогба не иска обратно в Челси, отива в Галата

  • дидие дрогба-
  • челси-
  • роман абрамович
Дрогба не иска обратно в Челси, отива в Галата - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Голаджията Дидие Дрогба отхвърли сензационно предложението да се завърне в Челси и ще подпише 18-месечен договор с Галатсарай, информира "Дейли Мейл".

Изданието разкрива, че собственикът на лондончани Роман Абрамович е дал зелена светлина миналата седмица, за да бъде отправено запитване към Дрогба.

"Сините" предложили на тъмнокожия стрелец договор до края на настоящия сезон, с опция за продължаването му с още една година.

Преговорите дори били напреднали толкова много, че от Челси били убедени, че човекът, който им донесе трофея в ШЛ миналата година ще подпише с бившия си тим преди затварянето на трансферния прозорец.

Освен всичко друго този ход имал за цел и да омилостиви феновете на тима, които показаха недоволството си от мениджъра Рафаел Бенитес по време на вчерашното реми 2:2 с Брентфорд в турнира за ФА Къп.

По време на двубоя привържениците на лондонския гранд огласиха "Грифин Парк" с възгласите: "Не знаеш какво правиш", насочени към испанеца.

Условията на сделката били предложени на Дрогба и той бил емоционално привлечен от възможността да се завърне на "Стамфорд Бридж".

С отбора той спечели три титли на Англия, четири купи на ФА и приключи кариерата си в Челси с триумф в Шампионската лига.

След финала в Мюнхен той отказа да преподпише с лондончани, а откакто го няма "сините" изпитват сериозни трудности, предвид факта, че Фернандо Торес все още не е в най-добрата си форма.

Въпреки изкушението да възроди славните времена с бившите си съотборници, той предпочита да си гарантира участие в ШЛ, подписвайки с Галатасарай.

Очаква се турският клуб, който привлече холандеца Уесли Снайдер от Интер по-рано този месец, да обяви сделката тази седмица.

Галатасар ще се изправи срещу германския Шалке 04 в Шампионската лига следващия месец.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА