Last news in Fakti

31 Януари, 2013 11:01 872 0

Ливърпул и Арсенал не се победиха

  • арсенал-
  • ливърпул-
  • суарес-
  • хендерсън-
  • уолкот
Ливърпул и Арсенал не се победиха - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Арсенал и Ливърпул завършиха 2:2 в зрелищен мач от 24-и кръг на Висшата лига, играл се на ст. "Емирейтс" в Лондон пред 60 хил. зрители, предаде БГНЕС. Мачът бе важен и за двата отбора, но най-вече за Арсенал с оглед на съхраняване шансовете му за челната четворка, даваща право на участие в Шампионската лига.

Срещата обаче се разви по съвсем различен от предвиждания сценарий. Домакините бяха попарени още в 5-ата минута, когато след асистенция на Джордан Хендерсън уругвайското острие Луис Суарес направи безпомощен вратаря Щастни - 0:1. Втората част започна с натиск на домакините, но вместо изравнителен гол те допуснаха второ попадение в собствената си врата - 0:2. Негов автор бе Хендерсън, който определено бе най-добрият в състава на Ливърпул.

Въпреки негативния резултат момчетата на Арсен Венгер не вдигнаха бялото знаме и продължиха да обсаждат вратата на Рейна. В 65-ата минута Оливие Жиру получи пас от Уилшиър, надбяга тромавия Пер Мертезакер и реализира за 1:2. Две минути по-късно стадион "Емирейтс" ликуваше - Тео Уолкът изравни при асистенция на Жиро за 2:2. До края на мача Арсенал можеше да се поздрави и с победа, но при едната голова ситуация Рейна спаси, а в другата Жиру стреля с глава над гредата.

Арсенал е шести в класирането с актив от 38 т. - на 19 т. от лидера Манчестър Юнайтед. Ливърпул пък е седми - на 4 т. от Арсенал.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА