Last news in Fakti

4 Юни, 2021 19:57 1 154 5

Ясен Петров: Всеки ден навлизаме все по-добре в главите на националите

  • петров-
  • българия-
  • национален отбор-
  • футболисти-
  • контрола-
  • очаквания-
  • респект-
  • русия

"Тук сме да направим добър колектив, да радваме хората в България, това ни е мисията", заяви националният селекционер

Ясен Петров: Всеки ден навлизаме все по-добре в главите на националите - 1
Снимка: БГНЕС

Наставникът на националния отбор на България Ясен Петров даде пресконференция преди утрешната контролна среща с Русия. Пловдивският специалист поиска от "лъвовете" характер срещу командата на Станислав Черчесов.

"Мисля, че се познаваме добре. Не искам сега да разкривам всичко, което знаем за Русия - достатъчно качествен състав. Срещаме един много сериозен противник, подхождаме с уважение към него, води ги един сериозен треньор. Това е поредното предизвикателство пред нас, уважение и респект към Русия. От нас се иска да покажем характер. Нормално е когато играеш с такива противници адреналинът да е високо, но ако сме притеснени, няма да можем да покажем качествата си. Футболът трябва да се играе с настроение, независимо срещу кой играеш. Утре предполагам ще има зрители, стадионът е прекрасен, надявам се да зарадваме всички, които гледат мача.

Всичко е уважение, доверие и честност. Най-важното е тази формула е между треньора и играчите да е налице. Трябва футболистите да идват с настроение в националния отбор. Не на последно място трябва да има добра комуникация, непрекъснато комуникираме с играчите.

Този отбор не е мой, той е на България. Тук сме да помагаме на футболистите, аз и моят екип, но отборът е на България! Да, всеки ден навлизаме все по-добре в техните глави, от гледна точка на идеи, настроение. Тук сме да направим добър колектив, да радваме хората в България, това ни е мисията. Дано ни се сбъднат мечтите!

При всички положение ще има ротации. Играем срещу много силни отбори, което е добре, защото трябва да си мерил силите с такива отбори, за да знаем къде сме стигнали. След три дни имаме още по-тежък мач, макар че не се знае. Може да не ни достигне времето за възстановяване, Франция ще има повече време от нас. При всички положения ще има ротации, може да има промени и в тактическата постройка. Не искам да казвам повече пред вас, но ще има доста промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Влизал им в мозъците

    3 0 Отговор
    Като си пееш Пенке лв кой ли те слуша! То няма мозък за футбол бе, тези искат да са като Божинката и Ники и да тъпчат все на едно и също място, и това място се нарича НиЛо!
  • 2 САНДОКАН

    5 0 Отговор
    Ясене, Ясене бях ти фен едно време. Ама сега е друго време,по добре ги заведи в някой бар то това им е в главите
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    По добре пишете за григорчо мама!
  • 4 Бонговец

    4 0 Отговор
    Яска ,хубаво се мажеш на Братушките. Боби вече ти е намазал кънките. С ментета не можеш да правиш революция. Особено във футбола
  • 5 финиш

    1 0 Отговор
    От трици бял хляб не става . Материала кофти Ясене . Вече навлиза 3-тото поколение на безхаберни връзкарчета , и родители с дебели пачки . Някога на селският стадион имаше повече емоция , жар , и битка , за едната селска чест , никой не та гледаше с каква кола ,фанелка , или с какви маратонки си дошъл , а какво страдание ще причиниш на терена на противника . Батко ти Пламен Гетов играеше в Дунав Русе , влизайки на терена вдигаше нагоре двата пръста , с което показваше на местната публика колко гола ще вкара днес на столичният гранд . Два пъти го събарят пред наказателното поле , два гола им вкарва от преки свободни удари , публиката в екстаз , столичният гранд е унизен . Чак след това трансфер , национал и др. Е такива футболисти имаше по българските села и паланки , сега всеки който се завърти два пъти около топката без да падне - национал.