Last news in Fakti

4 Юни, 2021 20:27 1 685 8

Аниели: Суперлигата бе отчаян зов за помощ

  • ювентус-
  • аниели-
  • зов за помощ-
  • преврат-
  • уефа-
  • отношение

"Отговорът на УЕФА беше арогантен към всички участници, а сега агресивното отношение продължава към три клуба", заяви президентът на Ювентус

Аниели: Суперлигата бе отчаян зов за помощ - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Ювентус Андреа Аниели коментира провалилия се проект за създаване на Суперлига. „Бианконерите“, заедно с Барселона и Реал Мадрид, продължават да стоят зад идеята и не отстъпват от своята позиция, за разлика от останалите европейски грандове, които се оттеглиха.

По думите на Аниели Суперлигата не е била опит за преврат, а отчаян зов за помощ от страна на футболните клубове на стария континент.

„От години се опитвам да променя европейските клубни турнири, защото знаците на криза бяха видими още преди пандемията. Суперлигата не беше опит за преврат, а отчаян зов за помощ. Споразумението между основателите на Суперлигата беше обусловено спрямо предварителното одобрение от УЕФА за състезанието. Отговорът беше арогантен към всички участници, а сега агресивното отношение продължава към три клуба“, смята Аниели.

„Не с този тип поведение се реформира футболът, изправен пред криза. За щастие, знам, че не всички в УЕФА разбират случващото се по същия начин. Има желание за диалог. Другите спортове също са изправени пред промени от този тип. Почти всички заинтересовани от спорта страни защитават тезата, че моделът трябва да бъде променен“, добави босът на Юве.

„Ювентус, Барселона и Реал Мадрид са решени да постигнат цялостна реформа на евротурнирите и най-вече в интерес на клубовете, които показаха, че се страхуват“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Безсмъртен

    11 4 Отговор
    Алчността няма граници. Трябва да се въведе лимит на заплатите във футбола, примерно 250 000Е на седмица. Колкото до Барселона скоро титла няма да видят и ще продължават да потъват, а Меси ще върти синджира с 8 000 000Е на месец.
  • 2 Гоуст

    8 4 Отговор
    Ей от такива алчни продажници и разни камилари с нефт се съсипа футбола и се превърна в това, което е днес
  • 3 Сандо

    4 3 Отговор
    Това е отвратително нагло изявление.Но това,което става в тия клубове не е по-различно от истинската картина на съвременния капитализъм .
  • 4 Муньо

    2 2 Отговор
    Абе,а намалете тия заплати малко бе
  • 5 фен

    0 1 Отговор
    КАКВО ПОЧУКАЛО...ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО
  • 6 Бонговец

    2 1 Отговор
    Мафията винаги намира начин.Спорта е вече кървави пари и забавление за идиоти
  • 7 СУПЕР ЗА СУПЕРЛИГАТА

    3 0 Отговор
    ТЯ ЩЕ СТАНЕ....НЯМА СМИСЪЛ ОТ МАЧОВЕ ЮВЕНТУС-КРОТОНЕ ИЛИ РЕАЛ МАДРИД-САЛАМАНКА.....БОГАТИТЕ ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ ШОУ, ЗРЕЛИЩЕ ЗА ВСИЧКИ....ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА....ЗАПЛАТИТЕ ОПРЕДЕЛЯ СОБСТВЕНИКА....ЩОМ ИМ ГИ ДАВА, ЗНАЧИ ФУТБОЛИСТИТЕ СИ ГИ ИЗКАРВАТ...ДА НЕ ГИ МИСЛИМ....ТАМ Е ДРУГ СВЯТ
  • 8 💩💩💩

    0 0 Отговор
    Някой отвори ли си очите да прочете, че е имало предварително одобрение от УЕФА. Цялата работа е, че от организацията са искали наготово лъвския пай от парите, а затъналите в дългове отбори не са съгласни.