10 Юни, 2021 11:13 1 045 0

Барселона се замисли дали да привлече Буфон

  • буфон-
  • свободен агент-
  • пари-
  • ювентус-
  • трансфер

Легендарният страж е свободен агент, което означава, че каталунците не трябва да плащат за трансфера му

Барселона се замисли дали да привлече Буфон - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона продължава да играе активно на трансферния пазар, като се стреми да привлича играчи евтино заради усложнената финансова ситуация в клуба. Перфектният пример за това е нападателят Серхио Агуеро, който пристигна на „Камп Ноу“ като свободен агент.

Следвайки този план, Барса обмисля привличането на 43-годишния Джанлуиджи Буфон, който също е свободен агент, пише вестник Sport.

Италианският страж се намира в перфектна физическа форма въпреки напредналата си футболна възраст. През изминалия сезон той изигра 14 мача за Ювентус, като пази във финала за Купата, който бе спечелен от „бианконерите“.

Вратарят реши да не удължава договора си с Юве, като голямата му мечта е участие на Световното първенство в Катар през 2022 година. Ако Буфон получи повиквателна за „скуадра адзура“, тогава ще се превърне в първия футболист, взел участие на шест световни първенства по футбол.

Заради малкото игрово време в Ювентус Буфон не бе повикан от Роберто Манчини за Евро 2020, което стартира в петък.

За да осъществи мечтата си, Джанлуиджи Буфон знае, че трябва редовно да получава игрово време. Поради тази причина едва ли лесно би се съгласил да пристигне в Барселона, където ще бъде резерва на Марк-Андре тер Стеген. Затова опитният страж по-скоро планира да остане в Серия А.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА