Last news in Fakti

16 Юни, 2021 05:14 2 575 0

Ръководството на Барселона иска среща с представители на Усман Дембеле

  • дембеле-
  • барселона-
  • среща-
  • представители-
  • обсъждане-
  • договор-
  • раздяла

Каталунците са по-склонни да се разделят с крилото

Ръководството на Барселона иска среща с представители на Усман Дембеле - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Барселона планира да се срещне с представители на Усман Дембеле, за да обсъдят бъдещето му на „Камп Ноу“. Договорът на един от най-скъпите трансфери в историята на „лос кулес“ приключва след края на следващия сезон и това принуждава клуба да се опита да намери решение на този казус.

В момента крилото е част от състава на Франция за Евро 2020, където „петлите“ са в група с Германия, Португалия и Унгария.

В офисите на каталунците дори обмислят варианта клубът да се раздели с френското крило, като кандидат за него може да бъде Манчестър Сити, който вече прояви интерес към Дембеле. Профилът на 24-годишния футболист се вписва идеално в концепцията на Пеп Гуардиола, който е готов да замени Бернардо Силва за бившия футболист на Борусия Дортмунд.

Основната пречка в цялата ситуация е самият Дембеле, който нито е пожелал да напусне „Камп Ноу“, нито да поднови договора си, който изтича през лятото на 2022 г. Затова ако сегашното положение не се промени, от януари крилото ще може да преговаря свободно с други клубове, в които да премине като свободен агент.

Опасенията на Барселона са, че Дембеле вече може да има договорка с друг клуб за след една година и затова „блаугранас“ ще се опитат с всички сили да подновят договора му и да избегнат една евентуална раздяла с него, при която да не получат и един цент. Този казус е доста далеч от своя завършек и ситуацията за Барселона става все по-сложна.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА