Last news in Fakti

10 Февруари, 2013 13:15 2 471 3

Какво ни очаква през февруари ? (I част) - прогнози

  • шампионска лига-
  • дербита-
  • осминафинал-
  • прогноза

През този месец европейският футбол ще залее страстните запалянковци на тази игра. Подновявят се мачовете от най-престижния клубен турнир - Шампионската лига, но и има доста големи дербита от държавните шампионати на "футболните" страни. Факти.бг Ви предлага резюме на предстоящите сблъсъци по европейските терени. 

13-ти февруари - Реал Мадрид - Манчестър Юнайтед

Двата гранда ще се срещнат в първия си осминафинален мач за Шампионската лига. Според специалистите това е голямото дерби в турнира. За Реал Мадрид този двубой е от изключително значение, като се има предвид огромното изоставане в Примера дивисион от Барселона и дори от Атлетико Мадрид. За наставника на тима Жозе Моуриньо спечелването на Шампионската лига е гаранцията за оставане на "Сантяго Бернабеу", в противен случай на португалеца ще му бъде посочена вратата. 

От страна на Манчестър Юнайтед двубоят е също от голямо значение. След като направиха солидна разлика пред Манчестър Сити в Премиършип, хората на сър Алекс Фъргюсън могат да насочат сили към по-силно представяне в турнира. Фактор е и слабото представяне на "червените дяволи" през последните няколко издания на Шампионската лига и желанието на играчите да се реваншират пред феновете си.

Прогноза: 1 (2:1)

13-ти февруари - Байерн Мюнхен - Арсенал 

В същия ден ще се изиграе и друг голям сблъсък от Шампионската лига. В тази осминафинална двойка яркият фаворит е баварският колос. Играчите на Юп Хайнкес правят на "пух и прах" конкуренцията си в немската Бундеслига и само чудо може да ги спре от това да не станат национални първенци. Всички сили на баварците ще са насочени в Шампионската лига, а загубените финали през изминалите години ще мотивират още повече играчите на най-именития немски клуб.

Арсенал, от своя страна, не показва футболът, който феновете искат да виждат. Да, в последно време има пробуждане в отбора, но характерното за артилеристите е, че трудно побеждават в дербитата - било то в Англия или в европейските клубни турнири. Тимът е на 5-ото място в Премиършип и води люта битка с кръвния враг Тотнъм за влизането в Топ 4. Арсен Венгер навярно няма да хвърли всички сили в Шампионската лига, а в шампионата.

Прогноза : 1 (2:0)

 

14-ти февруари - Зенит - Ливърпул

Руският Зенит и английският Ливърпул ще премерят сили на 1/16-финал за Лига Европа. За тимът от Санкт Петербург задачата в този мач ще е доста трудна. Въпреки, че привлякоха ярки звезди като Хълк и Аксел Витсел, хората на Лучано Спалети изостават на 5 точки от върха в руското първенство. А за претенциозните фенове на тима това е недопустимо. Въпреки, че Лига Европа е шанс да се реабилитират, според специалистите Зените няма да играе на 100% срещу английския си противник, тъй като руският тим ще търси място в Шампионската лига през следващия сезон, а това преминава през много силно представяне във вътрешното първенство.

На другия полюс е английският "паднал" гранд Ливърпул. Без сериозен успех в последните години, всяка една титла за хората на Брендън Роджърс се търси докрай. Въпреки слабото представяне в Премиършип - 8-мо място, "мърсисайдци" имат потенциала да направят нещо запомнящо се във втория по сила турнир на Стария континент - Лига Европа.

Прогноза: 2 (0:1)

 

20-ти февруари - Милан - Барселона

Два от най-големите грандове на европейския футбол ще "кръстосат шпаги" в първи осминафинал за Шампионската лига. Тимът на Милан е в подем след като дълго време представянето на "росонерите" бе на приливи и отливи. Отборът е заема 4-ото място в Серия А като има реален шанс при добро представяне на мине и по-напред в шампионата. Привличането на Марио Балотели от Манчестър Сити "съживи" Милан, а отбелязаните от нападателя 2 гола в дебюта му, също показват, че тимът е във форма. Домакинството е важен фактор в тази среща. 

Тимът на Барселона, от своя страна, е "закотвен" на първото място в Примера дивисион. Каталунците водят убедително пред преследвачите си - Атлетико Мадрид и Реал Мадрид. Отборът на Тито Виланова продължава да се бори на всички фронтове - Шампионска лига, Купа на краля и Примера дивисион. Въпреки това не се вижда отслабване в редиците на каталунците. Парафирането на нов договор на звездата на тима Лионел Меси също ще даде допълнително спокойствие в испанския гранд. Барселона е фаворит в предстоящите срещи с Милан.

Прогноза: Х (2:2)

А според Вас как ще завършат дербитата на футболна Европа ?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CIMBOM

    1 0 Отговор
    Добре но не мислите ли че сте пропуснали един двубой А ? или нарочно ;)
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    Здравейте тъй като има опция във вашия сайт да се дават мнения относно темите ви бих се възползвал от нея.Да започнем от дербито между Милан-Барселона.Дори и след покупката на Марио Балотели в Милан, отбора няма почти никакви сили да се изправи срещу най-добрия отбор в световния футбол в дадения момент.Меси и компания ще искат да решат всичко още в първия мач и ще се хвърлят на 100%-прогноза 1:3 за Барселона.Така запътваме се към втория двубой тук и той е Мюнхен-Арсенал.Тук на пръв поглед всяка друга прогноза освен победа за Мюнхен ще е доста нелогична.Немската машина се намира в супер форма и по-важното е, че е надъхана от провалите, които претърпя на 2-та финала в рамките на 3 години в сезони 2009-2010 и сезон 2011-2012, но тук оставям една вратичка, защото хората на Венгер като аутсайдери успяха да победят великата Барселона с 3:1, така че едно подценяване от футболистите на Хайкенс ще им коства много-прогноза 2:2.Така идва ред и на най-големия сблъсък на осминафиналите в ШЛ - Реал Мадрид-Манчестер Юнайтед.Да започнем от Реал-футболистите отдавна се сбогуваха с шампионата в Испания, врътнаха равен с Барселона на техния стадион за купата на Краля и там шансовете им се почти изпариха. Остана им един фронт, една цел - борба за юбилейната 10-та титла на Европа.Футболистите на Моуриньо ще хвърлят всичко в тези 2 двубоя, ако ли не ще има доста уволнения в бялата част на Мадрид.Отиваме на другата страна в отбора на Юнайтед-ситуацията в шампионата е повече от задоволителна още днес Юнайтед могат да станат шампиони в мача срещу Евертън.Пределно амбицирани да спечелят юбилейната 20-та титла в Англия и да се утвърдят позицията на хегемон в Англия, но да не забравяме и позорното отпадане на Юнайтед миналия сезон още в групите сър Алекс никога няма да позволи 2-ро лошо представяне на най-престижния клубен форум.Атомното нападение на манчестърци в лицето на Рууни и Перси ще създаде адски много проблеми на отбраната на Мадрид, но от другата страна има същото такова нападение Роналдо- Месут, което също ще създава проблеми на Видич и компания.Проблемите в защита и на 2-та отбора са на лице , вратарския пост също, от едната страна Давид Де Хеа, от другата или Адан, или Диего Лопес.Две силни атаки от 2-та отбора, но тук идва и за мен разликата халфовите линии- там ще си реши мача.Дали Карик и Клевърли ще удържат Алонсо, Модрич, Кедира да диктуват играта на Мадрид или обратното, всичко ще се разбере на 5-ти март. Личното ми мнение е, че сър Алекс би дал дори и 20-та юбилейна за 4-та титла на Европа, за да се приближи до кръвния враг Ливърпуул.Момчетата на Фъргюсън ще се пределно мотивирани, чака ни един истински футболен спектакъл.Като фен на Юнайтед от 98-99-та година ще дам прогноза 2:3 за Юнайтед, но каквото сабя покаже.Всички футболни спорове и предположения ще бъдат решени на терена от 22-та игачи на терена!
  • 3 Пича

    0 0 Отговор
    Абе да не си мислите ,че вьв футбола има нещо случайно?Всичко е манипулирано и решено предварително.Ходете и си давайте парите балъци такива.