Last news in Fakti

8 Юли, 2021 18:44 1 282 0

Жозе Моуриньо: Рома ще бъде най-голямото предизвикателство в кариерата ми

  • моуриньо-
  • рома-
  • работа-
  • цели-
  • предизвикателство-
  • кариера-
  • опознаване-
  • време

"Първата ми стъпка в Рома е да опозная всички", разкри новият треньор на римските "вълци"

Жозе Моуриньо: Рома ще бъде най-голямото предизвикателство в кариерата ми - 1
Снимка: БГНЕС

След като изкара задължителната за Италия карантина, Жозе Моуриньо най-накрая беше представен като наставник на Рома. По-късно днес бившият мениджър на Тотнъм ще изведе “вълците” на първа тренировка.

“Искам да благодаря на привържениците за топлото посрещане, и то при положение, че все още не съм направил нищо”, коментира Моу.

Той е щастлив, че за разлика от другите клубове, в които е бил, на “Олимпико” не очакват от него светкавични резултати. “Дали това е най-голямото предизвикателство в кариерата ми? Винаги новото нещо е най-важно. Така че - да! Впечатлен съм от собствениците на клуба Дан и Райън Фридкин, които имат ясна идея за проекта, който искат да изградят в бъдеще. Понякога думата “време” не съществува във футбола, но в случая тук я има и това е от значение. Клубът не иска успех още сега, а държи чрез много страст и себеотдаване да изгради стабилен проект. Точно за това съм тук. Вече е време с моя екип да започваме работа, защото не сме дошли в Рим на почивка, макар градът да е страхотен. Символът на клуба, цветовете… понякога можеш да сбъркаш Рим с Рома”, продължи португалецът, който има договор за идните три сезона.

“Първата ми стъпка в Рома е да опозная всички. Няма как да променя нещо в манталитета на отбора, ако не познавам самите футболисти. Това е принцип, който не подлежи на дискусия. Днес ще е и първата ни тренировка, а аз искам играчите веднага да разберат какво им предстои. Винаги изисквам по 100% от всеки”, амбициран е треньорът.

Жозе отрече някога изобщо да е преговарял със Серхио Рамос или Джанлуиджи Донарума, които напуснаха досегашните си клубове като свободни агенти. Първият вече подписа с Пари Сен Жермен, а въпрос на време да го стори и вторият.

Моуриньо иска да гледа по-силна Серия “А”: “Когато говорим за италиански футбол, говорим за финалиста на Евро 2020. Повечето национали на тима играят в Калчото. Ако италианският шампионат не е приеман за топ първенство, то наша отговорност е да направим нещо повече. Работя за Рома, но индиректно работя и за италианския футбол като цяло.”

В края Специалния се обърна лично към журналистите. “Наясно сте, че когато работя, невинаги съм толкова приятен човек. Но аз трябва да защитавам клуба си. Не съм длъжен да ви казвам дали Един Джеко ще е капитан на тима”, завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА