Last news in Fakti

8 Юли, 2021 20:28 1 226 0

Нагелсман: Искам Горецка да остане в Байерн Мюнхен

  • горецка-
  • оставане-
  • байерн мюнхен-
  • нагелсман

"Той е един от най-опасните плеймейкъри", заяви новият треньор на баварците

Нагелсман: Искам Горецка да остане в Байерн Мюнхен - 1
Снимка: БГНЕС

Новият старши треньор на Байерн Мюнхен Юлиан Негелсман беше представен официално. В сряда 33-годишният специалист проведе първото тренировъчно занятие с отбора, при това в доста добро настроение. Бъдещето на няколко звезди в състава на баварците все още е несигурно. Най-притеснителна е ситуацията при двама от играчите в халфовата линия и защитата – Леон Горецка и Никлас Зюле. Договорът на 26-годишния Горецка е до 2022, както и този на 25-годишния Зюле.

Спортният директор Хасан Салихамиджич коментира сегашната ситуация със Зюле: „Никлас ще се върне. Ще видим какво ще стане. Имаме връзка с агента му, проведохме кореспонденции в едната посока и в другата. Той има възможност да покаже своите качества при новия треньор.”

Изказването за двете посоки доказва точно и ясно, че продажбата на играча през лятото все още е възможна.

Напускането на Горецка, от друга страна, не трябва да се случва при никакви обстоятелства. Ето какво каза Негелсман за талантливия футболист: „Разбира се, Леон е много важен за нас. Ще се радвам да работя с него дълги години. Вярвам, че ще имаме изключително сътрудничество. Той е един от най-опасните плеймейкъри.”

Плановете на Нагелсман са свързани с това Леон да изгради здрава връзка в средата на терена с Йосуа Кимих, което на практика го прави незаменим в селекцията на треньора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА