20 Февруари, 2013 16:30 4 899 5

Вальо Йорданов върна медала си в знак на протест

  • борба-
  • медал-
  • медал-
  • мок
Вальо Йорданов върна медала си в знак на протест - 1
Снимка: БГНЕС

 

Легендата Валентин Йорданов обяви, че връща златния си олимпийски медал от "Атланта 96" в знак на протест на предложението на Изпълкома на МОК, борбата да бъде извадена от програмата на игрите през 2020 година. Освен писмо до президента на МОК Жак Рох шампионът изпраща в централата на МОК и книга "Българската слава", събрала златните истории на нашия народ.

Протеста си за изваждането на борбата от олимпийската програма изказаха още олимпийските шампиони и медалисти от големи първенства - Петър Киров, Еньо Вълчев, Димитър Добрев, Георги Мърков, Александър Томов, Армен Назарян, Серафим Бързаков, Рахмат Сукра, Живко Вангелов, Емил Иванов.

Поради здравословни причини срещата пропусна другият ни двукратен олимпийски шампион Боян Радев, който обаче изцяло подкрепя протестите на именитите борци. Армен Назарян обяви, че през годините е свалял доста килограми и в знак на протест декларира готовност да обяви гладна стачка. Към идеята му се присъедини и Серафим Бързаков.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    1 0 Отговор
    Да махнат и бокса, да махнат и копието и диска! На тяхно място да сложат художествена гимнастика за кастрати, дърпане на коси и щипане на дърти п....си и щафета за анализатори! Б%си на къде е тръгнал този свят!!!
  • 2 Ивайло Карчев

    1 0 Отговор
    как няма да махнат борбата,като в този спорт ние сме най-добрите!
  • 3 Симеон Симеонов

    0 0 Отговор
    Този спорт вече не е борба ,а нещо друго. Промениха правилата сега ще го вадят и от олимпиадата............ абе, писна ми продажници .
  • 4 вальо

    0 0 Отговор
    е ми като няма интерес към спорта - да го махат!
    то къв спорт е това пък.. двама глупаци се бутат 3 мин и пръхтят

    на никого извън борбата правилата нито са му ясни , нито забавни

    марш на село, при доминото и кърлинга ..

    Коментиран от #5

  • 5 ДДД

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "вальо":

    това може да го каже само човек които няма никаква физическа култура ... (валыо) и има (малко) мъжко достойнство....