2 Август, 2021 17:27 1 804 7

Йосиф Миладинов: Бих определил представянето си като страхотно

  • миладинов-
  • плуване-
  • финал-
  • олимпиада-
  • амбиция-
  • цели

"Много добре се чувствах на първото и второто плуване, но накрая умората ми натежа и се случи така, че плувах по-бавно", призна плувецът ни

Първият финалист на България в плуването при мъжете и първи наш представител на такава фаза в този спорт на Олимпийски игри от 33 години насам Йосиф Миладинов се върна в София и сподели впечатленията си от преживяването в Токио.

“Всичко е наред, прибирам се с усмивка, защото това са ми първите олимпийски игри. За жалост, не успях да направя това, което искам, но невинаги може да съм на върха. След почивката ще се амбицирам да правя отново силни плувания. Исках да си подобря личното постижение, но не съм отчаян, просто не съм доволен.

Много добре се чувствах на първото и второто плуване, но накрая умората ми натежа и се случи така, че плувах по-бавно. Имам още доста работа, за да стигна до големия елит. Влязох на финал, това е страхотно, защото видях какво е да плуваш с тези хора на най-високо ниво. Надявам се на следващата Олимпиада пак да съм там.

Имам много неща за подобряване, например, обръщането и старта - там съм много назад. Подводното ми е добро, но след почивката ще гледам да поправя всичко.

Благодаря на всеки един, на цяла България, че станаха рано да гледат финала и да ме подкрепят от вкъщи. Имаше и лоши коментари по наш адрес, не знам защо бяха тези лоши неща. Отишли сме на Олимпиада и искаме да направим нещо добро за България, но винаги ще има такива хора.

Следващите ми цели са централизирана подготовка за следващото европейско и световно, а после ще мислим за Париж. Не искам да мисля за резултат там обаче, защото зависи от подготовката и плана, надявам се всичко да е наред.

Имам нужда от доста дълга почивка, ще си почина, докато плуването ми залипсва.

Оттук нататък ще водя подготовката с лагери извън България, не трябва да се застоявам само в София. Надявам се на разнообразна подготовка. Могат да се подобрят много неща като условия. Басейнът в София е 50-метров и е хубав, но винаги има неща за подобряване. Но в България също може да го направиш, стига да имаш желание за труд.

Бих определил представянето си като страхотно, защото натрупах личен опит, а и беше великолепно да съм сред такива велики хора. За съжаление, не можах да направя това, което искам, но следващият път ще гледам да успея. Дори се успах преди финала, толкова ми беше добре, но не знам какво се случи”, каза Йосиф.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахахахах

    6 10 Отговор
    А аз бих го определил като разходка за моя сметка, понеже аз плащам данъци, а ръбове като теб го харчат за кеф! Разберете екскурзианти, спрете да хатчуте нашите данъци! Вие толко си можете!

    Коментиран от #6

  • 2 Винкел

    6 4 Отговор
    БРАВО, момче!!! Страхотен успех!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Винкел

    6 1 Отговор
    Ахахах, пожелавам ти 2024 на Олимпиадата да стигнеш до почетната стълбичка. Имаш потенциал. Успех!
  • 5 Статистик

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ахахах":

    Простий, българино, като чета такива коментари много се ядосвам, но след това се сещам, че с подобно отношение си обречен на умствена нищета и гласуване за ИТН до края на незначителния си животец и се успокоявам. Успех или пък не, все едно... ахахахах
  • 6 Аха

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ахахахах":

    Ти двеста и четиридесет депутата изхранваш, дето са най-скъпите на света, тръгнал си за един спортист да ревеш, дето не е взел и една стотна колкото тая барселонката
  • 7 ДОКО

    1 0 Отговор
    АБЕ ДЖАНЪМ НА БЪЛГАРИТЕ ВСЕ НЕЩО НЕ ДОСТИГА..