Last news in Fakti

24 Февруари, 2013 20:06 1 184 0

Суонзи напляска Брадфорд и счупи рекорд

  • суонзи-
  • брадфорд-
  • купата на лигата-
  • англия-
  • юнайтед
Суонзи напляска Брадфорд и счупи рекорд - 1
Снимка: Мичу, ЕПА/БГНЕС

Както повечето родители правят, така днес Суонзи напляска отбора на Брадфорд - като непослушно дете.

Четвъртодивизионният тим този път бе абсолютно безпомощен и след като шокиращо елиминира три тима от Висшата лига, четвъртия ги върна в първи клас.

Уелсците бяха безкомпромисни и спечелиха с 5:0 финала за Купата на лигата в Англия. Мичу и компания бяха написали домашното си и не дадоха почти никакви голови възможности на противника, владееха центъра и се пазаеха от достигането до всякакви статични положения в полза на опонента.

Суонзи откри резултата с попадение на Нейтън Дайър в 16-ата минута на срещата. Звездата на отбора Мичу отбеляза второто попадение в мача за "лебедите" минути преди почивката, след като получи топката от Пабло Ернандес, влезе в наказателното поле и с диагонален удар удвои аванса на "лебедите".

Нейтън Дайър направи резултата класически малко след началото на второто полувреме, завършвайки перфектна атака на своя отбор в наказателното поле на Брадфорд.

Де Гузман бе точен от дузпа в 59-ата минута, след като Нейтън Дайър бе съборен в пеналтерията от вратаря на Брадфорд Мат Дюк. За деянието си стражът бе отстранен с директен червен картон от рефера.

В този момент се получи изключително любопитна ситуация, след като Нейтън Дайър искаше да изпълни удара от бялата точка, за да оформи своя хеттрик, но решението на Михаел Лаудруп бе Де Гузман да изпълни дузпата. Дайър прие много тежко решението на мениджъра и съотборниците си и малко след свадата бе сменен. Малко преди изтичането на редовното време Де Гузман наниза и пето попадение след пас на Мичу, чупейки досегашния рекорд за най-убедителен успех във финалите на турнира, принадележащ не на кой да е, а на Манчестър Юнайтед.

През 2006 "червените дяволи" сгазиха с 4:0 Уигън и вдигнаха трофея. Сега обаче честта се полага на момчетата на Михаел Лаудруп, които по този начин си осигурияват и първи английски трофей в 100-годишната си история.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА