Last news in Fakti

6 Август, 2021 19:16 3 980 0

Тухел ще прави чистка в Челси

  • тухел-
  • чистка-
  • челси-
  • играчи-
  • продан-
  • трансфери

47-годишният треньор в момента разполага с цели 42 играчи в първия си отбор на "Стамфорд Бридж"

Тухел ще прави чистка в Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Челси Томас Тухел е готов да направи мащабна чистка от играчи, които според него не са в състояние да помогнат на Челси да се пребори за титлата във Висшата лига.

47-годишният треньор в момента разполага с цели 42 играчи в първия си отбор на "Стамфорд Бридж" - бройка, която трябва да бъде намалена значително. За мачовете от първенството всеки отбор може да регистрира максимум 25 футболисти.

Рос Баркли, Мичи Батшуай и Дани Дринкуотър са първи в списъка за напускащи. Бившият играч на Евертън дори не беше сред 21-те играчи, които Челси използва в последния си приятелски мач срещу Тотнъм.
Мениджърът на "сините" призна за проблемите си със селекцията.

"След мача с Арсенал записахме всички имена на лист, тъй като в понеделник се върна последната група играчи от Англия, Италия и Бразилия. Записахме имената и имахме 42 играчи - това наистина e много", каза Тухел.

"Така че от този момент нататък трябваше да вземем някои решения, за да осигурим качествено и интелигентно обучение за трите групи, които принадлежат към нас. И в същото време да избираме играчи, които искаме да опознаем по-добре", допълни германецът.

"Рос имаше шанс да играе едно полувреме срещу Арсенал, както и Дани Дринкуотър. Останахме с впечатлението, че Рубен Лофтъс-Чийк заслужава да бъде на терена, а на Бакайоко искахме да дадем шанс да играе за първи път при нас. Може би е несправедливо да ги съдим, защото не ги познаваме добре, но поне всички имат шанс да се докажат в игра", заключи Тухел.

Друг от проблемите на отбора е, че някои от нежеланите играчи наближават последните години от договорите си и ще трябва да намерят купувачи, ако не искат да ги загубят при свободни трансфери.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА