Last news in Fakti

12 Август, 2021 16:29 2 337 2

Кике Сетиен: Това, което заварих в Барселона, не го бях срещал в 40-те години, в които се занимавам с футбол

  • сетиен-
  • барселона-
  • съблекалня-
  • проблеми-
  • състав-
  • уволнение-
  • съд

"Никога не бях виждал такава съблекалня", заяви бившият наставник на каталунците

Кике Сетиен: Това, което заварих в Барселона, не го бях срещал в 40-те години, в които се занимавам с футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият наставник на Барселона Кике Сетиен даде обширно интервю пред Jot Down, в което говори и за неуспешния си период начело на каталунците.

"Перфектно осъзнавах, че отидох в Барселона, защото нямаше кой друг да го направи. Това, което не можеш да направиш, е да откажеш да отидеш в Барселона и да тренираш най-добрите играчи в света, сред които беше и най-добрият - Лионел Меси. Щом ми се получи добре в Луго, Лас Палмас и Бетис, защо да не променя динамиката и там? Винаги съм поемал отбори, които са били в лош период, което е нормално. Никой не ти се обажда, когато тимът върви добре. Ако правят промени, това е, защото нещата са зле. Никога не бях виждал такава съблекалня, нито в националния отбор, нито в Атлетико Мадрид (като футболист - б.р.). Това беше друго нещо и определено ме шокира. Има много неща, които не можеш да контролираш. Попаднах на съблекалня, която не беше щастлива. Това, което заварих в Барселона, не го бях срещал в 40-те години, в които се занимавам с футбол.

Можеш да ме махнеш, защото загубихме с 0:2 от Реал Мадрид на “Сантиаго Бернабеу”, но имахме три положения сам срещу вратаря и ги пропиляхме. Мадрид пък вкара гол, при който Винисиус не знам как игра с топката, която пък рикошира в крака на Жерард Пике и прехвърли вратаря, който щеше да я хване. При такова нещо няма какво да се направи. Също така загубихме битката за титлата, защото на Мадрид им свириха шест дузпи, а ние влязохме в ш*бан период, защото имаше много проблеми вътре в отбора. Разгрома от Байерн Мюнхен? В първите 20-25 минути на мача отборът стоеше добре срещи един топ състав. Дори имахме възможност да поведем, но след четвъртия гол тимът рухна. От доста години Барселона страда и това се вижда. Вече се знаеше, че в клуба имаха нужда от огромно обновяване, всичко бяха наясно с това, но нямаше възможности, дори финансови, за да се направи нещо.

На мен така и не ми казаха, че няма да остана в отбора. Чух как президентът говори по телевизията, а на следващия ден спортният директор Ерик Абидал обядва с мен, за да ме убеди да им опростя дължимите пари. С него се разбирахме доста добре и затова му казах: “Виж, по-добре не се занимавай с това, и аз няма да го правя, ще го оставя на адвокатите”. Така че след това никой не ме потърси, нито някой ми каза, че съм уволнен. След 40 дни получих прощално писмо и така пуснах жалба до съда и сега очаквам да започне делото. Дали отново се виждам като треньор? В момента не, дори нямам желание за това. Освен това имам доста неща, които да направя. Ще тренирам юношески отбор, като помагам на едно момче, което е наставник там. Това е, което ме влече, да работя с деца. За останалото, не се виждам да водя отбор отново, загубих целия интерес към това”, сподели Сетиен.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селски ляв бек

    5 2 Отговор
    Кике,ти не беше за този отбор,все едно да вземем Кокала за тренер на Барса...
  • 2 Подуямие

    4 0 Отговор
    В съблекалнята на ГейАрена е по- весело ,мъжки празници...