3 Септември, 2021 20:56 1 956 7

Ясен Петров повика Боби Цонев в националния отбор

  • цонев-
  • българия-
  • национал-
  • национален отбор-
  • дебют-
  • повиквателна-
  • петров

За Цонев това не е първа повиквателна за представителния тим на “трикольорите”, но той няма записани минути

Ясен Петров повика Боби Цонев в националния отбор - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на България Ясен Петров повика в националния отбор Борислав Цонев от Левски, научи Sportal.bg. Десетката на “сините” се очаква още днес да се присъедини към “лъвовете”, които се прибраха от Италия след престижното равенство 1:1 с европейския шампион насред Флоренция. 26-годишният играч на “сините” няма да сменя даден футболист, като се очаква дори да дебютира в един от следващите мачове с Литва и Грузия.

Специалистът, който до последно се двоумеше за Боби Цонев дали да не бъде в първоначалния списък, е взел решение да го викне, за да усети атмосферата в тима. Освен това най-вероятно за контролата с Грузия някои от играчите на Лудогорец и ЦСКА може да бъдат пуснати от лагера, за да се даде шанс на по-свежи играчи.

Както е известно, българите в двата родни участника в европейските турнири ще имат маратон от мачове до Коледа.

За Цонев това не е първа повиквателна за представителния тим на “трикольорите”, след като Петър Хубчев го викна в състава през 2018 година, но все още не е дебютирал за тима. Боби Цонев се превърна в основен играч на “сините”, като от 16 мача е вкарал осем гола след завръщането си на “Герена” преди година. Той дори стана играч на кръга след победното си попадение срещу Берое.

Цонев стана играч на кръга за четвъртия и шестия тур на efbet Лига, в които "сините" победиха съответно Царско село и Берое.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да извика и Божинката

    2 1 Отговор
    Поне да става шоу! Защото футбола е шоу!
  • 2 анонимен

    3 6 Отговор
    И това дърво ли ще е национал. Освен да рита,блъска и бута противника,друго не може. Длаб футболист,футболно неграмотен. Но давай Ясене,не ти е ясен футбола. Ти си поредния послушко на Михайлов,Стефанов и другите от сегашното БФС.
  • 3 българин

    1 0 Отговор
    Каква Грузия бе ? Откъде ги взехте тези грузинци ?

    Коментиран от #4

  • 4 ДърТ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "българин":

    Хахахахаха....
  • 5 фен

    1 1 Отговор
    Извадиха му душата на Ясен Петров , да вземе някой от слабаците Левски! Гонг направиха специално предаване по случая. Ясен пък си извади най силните играчи, да не би да бием Италия! Да живее тотото.

    Коментиран от #6

  • 6 Разбирковци

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "фен":

    Ейййй голям ви е проблема че взел Боби за една приятелска среща, тъ па ци. Вчера Левски игра със Своге и пусна 16, 17 годишни момчета!!! Дали те ще играят срещу Локо Пд? Не няма, но нали трябва да се видят повече момчета да се набележат за в бъдеще, това е приятелска среща.
  • 7 Гларуса

    1 0 Отговор
    тоя и брат му са големи боклуци, антифутболисти !!