24 Септември, 2021 12:02 1 499 0

Роберто Мартинес ще излезе евтино на Барселона

  • барселона-
  • белгия-
  • мартинес-
  • куман-
  • уволнение-
  • сума-
  • цена

В договора на наставника има заложена клауза за откупуване на стойност 1,8 милиона евро

Роберто Мартинес ще излезе евтино на Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона може да отмъкне селекционера на Белгия Роберто Мартинес срещу сравнително скромна сума. В договора на наставника има заложена клауза за откупуване на стойност 1,8 милиона евро и всеки, който плати тези пари, може да го вземе в редиците си, съобщава "Спорт".

В последните дни все по-усилено се говори, че на "Камп Ноу" вече търсят заместник на Роналд Куман след неубедителното представяне на отбора от началото на сезона. А името на Мартинес е едно от най-често споменаваните.

Договорът на Мартинес с Белгия е до края на 2022 година след Световното първенство в Катар. Ако интересът на каталунците се окаже сериозен, от белгийската федерация не смятат да спират специалиста, стига да бъде платена клаузата му за откупуване.

Подобна клауза имаше и в контракта на Роналд Куман докато той бе начело на Нидерландия, като тя бе на стойност 6 милиона евро. Тогава тя бе платена от самия наставник. Ако от Барса решат да се разделят с него, клубът е длъжен да му възстанови тази сума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА