Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 22:00 1 092 0

УЕФА ще освободи футболистите за Мондиала в Катар само седмица преди турнира

  • катар 2022-
  • световно първенство-
  • уефа-
  • фифа

Как ще се отрази това на качеството на турнира?

УЕФА ще освободи футболистите за Мондиала в Катар само седмица преди турнира - 1
Снимка: Shutterstock

Остава почти година до безпрецедентното Световно първенство по футбол в Катар, което ще се играе в ноември и декември 2022 г. Имаме вече и първите официални участници на Мондиала, но новината, която се очаква да разгневи мнозина, е, че УЕФА ще разпусне европейските шампионати само седмица преди началото на турнира, научихме от L'Equipe.

Стартът на Световното е планиран за 21 ноември, а най-ранната дата, от която играчите ще могат да се присъединят към националните си формации, е 14 ноември. Това е само седмица за климатизация и подготовка.

Подобно решение поставя под сериозен въпрос качеството, което ще можем да очакваме от Катар 2022.

Националните селекционери нееднократно са се оплаквали, че имат прекалено малко време за работа със своите избраници, като обичайно те събират съставите си в рамките на седмица-две, докато траят паузите за международните турнири. Сега ще трябва да направят подготовка за най-важното състезание във футбола в рамките на 7 дни преди да се впуснат в официалните мачове.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА