Last news in Fakti

18 Октомври, 2021 15:45 1 909 0

Камерън Нори е новият британски герой след шампионската титла в Индиан Уелс

  • камерън нори-
  • индиън уелс-
  • николоз басилашвили

Той скочи с цели 59 места в ранглистата на ATP и вече е №15 в света

Камерън Нори е новият британски герой след шампионската титла в Индиан Уелс - 1
Снимка: БГНЕС

Измина прекалено дълго време, откакто Великобритания имаше своя различен герой в тениса от Анди Мъри, а сега това е новопровъзгласеният шампион на Индиан Уелс - Камерън Нори.

26-годишният атлет трябваше да наваксва сет пасив срещу грузинеца Николоз Басилашвили, завършвайки финала на сингъл при мъжете с 3:6, 6:4, 6:1.

Това означава толкова много за мен - най-голямата ми титла. Толкова съм щастлив! Не мога дори да ви го опиша в момента“, бяха първите думи на шампиона след победата.

Това е едва втори успех за Нори в кариерата му, като по-рано вдигна приза на Лос Кабос, но титла от Мастърса на ATP 1000 е едно от най-престижните състезания изобщо в тенис-календара за годината.

Любопитен факт за него е, че е роден в Южна Африка, израства в Нова Зеландия, а юношеската си кариера прекарва в САЩ. От 2013 г. обаче избира да се състезава от името на Великобритания, а това днес е повод за огромна гордост в Кралството.

В началото на сезона Камерън Нори започва под №74 в ранглистата на ATP, но след снощния успех вече е №15.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА