27 Октомври, 2021 16:00 2 154 0

Гуардиола едва не е подтикнал легенда на Барселона да подпише с Реал

  • рафа маркез-
  • барселона-
  • реал мадрид-
  • хосеп гуардиола

Испанецът му е обявил, че ще разчита на други, въпреки статута му през 2009 г.

Гуардиола едва не е подтикнал легенда на Барселона да подпише с Реал - 1
Снимка: БГНЕС

През изминалите няколко десетилетия в Барселона редица играчи изградиха имиджа си на легенди, след като покориха на няколко пъти света на футбола. Рафа Маркез е един от тези хора. Той прекара 7 години на „Ноу Камп“, но с встъпването в длъжност на Хосеп Гуардиола той едва не е бил принуден да подпише с Реал Мадрид, научихме от Marca.

Маркез разказва за дните, в които Пеп е поел щафетата от Франк Рийкард. През 2009 г. той получава контузия срещу Челси в Шампионската лига, а скоро след това е провел разговор с треньора, след който му е обявил, че ще разчита на други хора на неговия пост. Тогава мексиканецът е едва на 30 години, така че опциите пред него са били неограничени.

Той решава известно време да се бори за мястото си сред титулярите, но губи битката с Жерард Пике и Карлес Пуйол. Именно тогава е влязъл в контакт с Реал Мадрид, когато стартира проекта за „Галактико 2“. Колосалните инвестиции в хора като Кристияно Роналдо, Кака, Чаби Алонсо и Карим Бензема изпразват касата на „кралския клуб“ и до сделка не се стига.

Вместо това Маркез решава, че е време да замине за САЩ, за да изживее футболните си старини в Ню Йорк Ред Бул. После за известно време се връща в Мексико, преминава за кратко през Италия и прекратява кариерата в родния си Атлас.

Легендарният централен защитник изравнява няколко рекорда на клубно и национално ниво. Най-любопитният е, че се появява на пет Световни първенство, като преди него това са правили само Лотар Матеус, Джанлуиджи Буфон и Антонио Карбаял.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА