Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 10:44 1 570 1

Шефът на Мартин Минчев купува клуб от Висшата лига

  • уест хям-
  • спарта прага-
  • даниел кретински

Планът на 46-годишния бизнесмен е впоследствие да придобие мажоритарния дял на Уест Хям

Шефът на Мартин Минчев купува клуб от Висшата лига - 1

Чешкият милиардер Даниел Кретински е в напреднали преговори за купуването на 27% от акциите на Уест Хям. Планът на 46-годишния бизнесмен е впоследствие да придобие мажоритарния дял на "чуковете".

Английската преса твърди, че сделката се договаря от месеци и ще сложи началото на края на ерата на двамата съсобственици Дейвид Голд и Дейвид Съливън и вицепрезидента Карън Брейди, които управляват клуба от 2010 година.

Кретински е собственик и на Спарта (Прага), където блести нашият младежки национал Мартин Минчев. Богаташът оценява Уест Хям на около 600 милиона паунда. Това се доближава до исканата от Голд и Съливън цена от около 650 милиона.

Любопитното е, че Уест Хям вече има трима чешки футболисти, двама от които са твърди титуляри – Томаш Соучек и Владислав Цоуфал. През лятото в тима на Дейвид Мойс заигра под наем и Алекс Крал.

През лятото настоящите собственици разкриха, че са отхвърлили две оферти от PAI Capital, зад която стои азербайджанският бизнесмен Насиб Пириев. Тогава се твърдеше, че второто предложение е било за 350 милиона, което е значително по-малко от исканата от собствениците сума. Американците обаче не крият, че на практика клубът е обявен за продан от поне една година. По всичко изглежда, че Кретински, макар и на части, в крайна сметка ще закупи мажоритарния пакет. В момента той се държи от Съливан, който притежава 51,5% от акциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниел Кретенски

    0 0 Отговор
    С Прасен Крадлев ще сме ортаци.