Last news in Fakti

4 Април, 2013 15:10 710 0

Коло Туре: Манчестърското дерби е най-голямото в Англия

  • коло туре-
  • англия-
  • манчестър сити-
  • манчестър юнайтед-
  • висша лига-
  • дерби
Коло Туре: Манчестърското дерби е най-голямото в Англия - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Защитникът на Манчестър Сити Коло Туре заяви, че според него в момента манчестърското дерби е най-голямото на островната държава.

„Когато бях в Арсенал, мачът ни с Юнайтед беше най-важният – в него се решаваше титлата. Сега обаче Сити е заел мястото на лондончаните, защото двата най-добри отбора са именно манчестърските“, каза котдивоарецът на официалния сайт на шампионите.

„Гражданите“ спечелиха титлата във Висшата лига през миналия сезон, но през този не се представят на необходимото ниво. Осем кръга преди края на шампионата те изостават от градския си съперник Юнайтед с 15 точки. След четири дни двата отбора ще се изправят един срещу друг в най-интересния мач от кръга.

„Трябва да се опитаме да спечелим тази среща. Не искаме другите отбори да ни настигнат и да загубим второто място, но също така не можем да си позволим изоставане от лидера в класирането. Ще е тежък мач. По-рано през сезона загубихме от „Червените дяволи“ у дома, сега трябва да се опитаме да спечелим. Изиграхме чудесно двубоя срещу Нюкасъл, но не трябва да се възгордяваме, а да сме фокусирани върху срещата в понеделник“, заяви още 32-годишният Туре.

Манчестър Юнайтед почти сигурно ще е новият шампион на Англия. Клубът отпадна от Шампионската лига и е съсредоточил всичките си сили в местното първенство. „Гражданите“ пък ще играят полуфинал с Челси в турнира на Футболната асоциация и евентуален трофей там би успокоил донякъде феновете, и най-вече ръководството, което изхарчи десетки милиони за трансфери през последните години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА