Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 22:00 1 233 0

Арсен Венгер: Водим преговори, за да променим календара на паузите за националните отбори

  • арсен венгер-
  • фифа-
  • световно първенство

Националните федерации в голяма степен са пожелали запазване на настоящия формат

Арсен Венгер: Водим преговори, за да променим календара на паузите за националните отбори - 1
Снимка: БГНЕС

Директорът на развитието на футбола към Световната футболна федерация (ФИФА) Арсен Венгер даде известна светлина около въпроса с промяната на календара за националните отбори. Французинът изнесе резюмирани резултати от консултациите с националните федерации.

Част от федерациите настояват да запазим настоящия формат на мачовете, защото те се стараят да продават срещите, а намаляването на броя им ще доведе до значително свиване на приходите за тях“, каза „Професора“, цитиран от Sky Sports.

Предложението на Венгер и колегите му е световните квалификации да бъдат събрани в един-единствен месец. Те предлагат това да бъде октомври и в рамките на 2 години да се изиграват по 4 мача във всяка група от по 4 тима.

Арсен Венгер вижда и трети вариант, който да премине в другата крайност. През октомври да се играят 6 мача, а през март още 2. Финалистите за Световната купа пък ще могат да играят по 2 приятелски срещи през юни за подготовка.

Все още сме далеч от окончателно решение по този въпрос, тъй като предстоят още много дебати по темата между организаторите и участниците.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА