Last news in Fakti

8 Декември, 2021 22:15 11 908 4

Руснаци свалиха еврошампиона от пиедестала и го хвърлиха в неприятния поток в Шампионската лига

  • челси-
  • зенит санкт петербург-
  • шампионска лига-
  • ювентус-
  • малмьо

Челси не успя да опази върха в класирането в последния възможен миг

Руснаци свалиха еврошампиона от пиедестала и го хвърлиха в неприятния поток в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Челси изигра може би най-трудния си мач в евротурнирите този сезон и то на най-неочакваното място - стадион „Газпром Арена“ в Санкт Петербург.

Действащият европейски шампион поведе рано-рано в мача, благодарение на позабравения герой Тимо Вернер, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле при едно центриране от корнер.

Клаудиньо и Азмун обаче донесоха пълен обрат за руснаците само няколко минути преди края на полувремето, като особено впечатление направи попадението на иранеца. Той се измъкна очи в очи с Кепа Аризабалага и успя да финтира испанеца в стил Роналдо Назарио, за да прати кълбото в мрежата.

След паузата Вернер отново блесна с брилянтна асистенция за друг от забраните герои в състава на „сините от Стамфорд Бридж“, за да постави началото на своя обрат.

Германецът смяташе, че е спечелил мача за англичаните в 85', но съвсем друг план имаше Ерохин, който в 94' стреля от воле извън наказателното поле една отбита топка, за да спечели точката за Зенит.

Ювентус в крайна сметка се промъкна на първото място в Група H, след като победи с минималното 1:0 тима на Малмьо, докато Челси ще трябва да влезе в потока, където да играе срещу един от победителите в останалите групи. Това може да се окаже един измежду Аякс, Реал Мадрид или Байерн Мюнхен, като тепърва предстои да научим още един или два от потенциалните опоненти на тима.

Зенит Санкт Петербург пък продължава към Лига Европа, а Малмьо ще си тръгне от Европа с високо вдигната глава.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лошоооо!

    23 4 Отговор
    Поредната хибридна атака на Путин, нали така Джамбазов! А така!
  • 2 Активист на БКП

    20 3 Отговор
    Русия е непобедима!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 ДАДА

    6 11 Отговор

    До коментар #2 от "Активист на БКП":

    Ти добре ли си?
  • 4 Чорбата

    9 0 Отговор
    Мачът беше добър и резултатът е реален .