Last news in Fakti

12 Април, 2013 00:23 1 669 0

Полуфиналистите в Лига Европа вече са ясни

  • челси-
  • лига европа-
  • бенфика-
  • фенерите

Челси загуби, но продължава, Бенфика и Фенерите - ясни

Полуфиналистите в Лига Европа вече са ясни - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Челси загуби с 2:3 при гостуването си на стадион "Лужники" в Москва срещу отбора на Рубин Казан, но все пак се класира на полуфиналите в Лига Европа, след 3:1 в първия мач и общ резултат 5:4.

Четвъртфиналният мач от втория по сила европейски клубен турнир започна по-добре за "сините", които откриха резултата чрез Фернандо Торес още в 4-ата минута, след добро извеждане на Лампард.

Домакините обаче изравниха пет минути след началото на второто полувреме чрез Иван Маркано, който се разписа с глава за 1:1. Малко след това обаче Виктор Моузес отново изведе напред Челси, което направи задачата на Рубин непосилна.

Въпреки това руският тим не се примири със загубата и се мобилизира за ново изравняване, дошло в 62-ата минута от Гьокдениз Карадениз, който стреля точно с глава след центриране. Рубин дори успя да заслужи протоколна победа в реванша, след като в 75-ата минута Бибрас Натхо вкара от дузпа за крайното 3:2.

 

В друг мач-реванш от същата фаза на "Сейнт Джеймсис Парк" Нюкасъл и Бенфика завършиха 1:1, но интригата беше жива до самият край. Сисе откри за домакините в 71-ата минута, компенсирайки един от двата гола пасив от първия мач, свършил 3:1 в Португалия.

Салвио обаче вкара гола на успокоението за Бенфика във втората минута на продължението и така иберийският тим също се класира напред в турнира.

 

Фенербахче също си заслужи класирането напред. "Фенерите" пристигнаха в Рим за мача си с Лацио с аванс от два безответни гола.

Сенад Лулич с глава откри за "орлите" след час игра, доближавайки своя тим поне до продълженията.

Вместо да вкарат втори гол обаче домакините допуснаха изравяване 17 минути преди края, което до голяма степен ги пречупи. Автор на гола за крайното 1:1 стана Цанер Еркин, който прати своите на исторически първи полуфинал в евротурнирите.

Мачът между Базел и Тотнъм продължава да се играе. Резултатът на реванша в Швейцария е същия като в първия мач - 2:2.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА