Last news in Fakti

16 Декември, 2021 23:00 773 1

Крути мерки от властите във Франция за намаляване на насилието по футболните терени

  • ултрас-
  • франция

В Лига 1 зачестиха случаите на безредици от страна на запалянковците

Крути мерки от властите във Франция за намаляване на насилието по футболните терени - 1
Снимка: БГНЕС

Френското футболно първенство се превърна в един от символите на футболното хулиганство в последните години, като прекалено често мачове от елита биват опорочени след безредици по трибуните. Властите в страната обаче са решили да предприемат крути мерки, за да намалят тези прояви, научихме от L'Equipe.

Правителството е наложило на Френската футболна федерация да прекратява всеки мач, в който се стигне до удар с предмет по футболист или съдия. Преценката на официалните лица ще бъде ограничена до 30 минути. Също така ще има по-солидни санкции за онези, дръзнали да нарушат правилата.

Последният инцидент, който опорочи футболна среща, бе между Марсилия и Лион, когато Дмитри Пайе бе ударен с бутилка пълна с вода в главата, докато се опитва да изпълни корнер в началните минути на мача. Съдиите имаха нужда от близо час, за да се решат официално да отложат двубоя.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    2 0 Отговор
    То в Марсилия си е страшно и без да си на стадиона.
    Този град е изгубен за Франция много отдавна.