Last news in Fakti

14 Април, 2013 11:00 991 0

Фулъм и Ливърпул с равенства

  • ливърпул-
  • рединг-
  • фулъм-
  • астън вила-
  • димитър бербатов
Фулъм и Ливърпул с равенства - 1
Снимка: Луис Суарес, ЕПА/БГНЕС

Отборите на Астън Вила и Фулъм не се победиха и завършиха наравно 1:1 в среща от 33-ия кръг във Висшата лига, игран  на ст. "Вила Парк" .

Българската звезда на гостите от Лондон, Димитър Бербатов, започна като титуляр и игра през целия двубой.

Домакините бяха по-активният тим през по-голямата част от този двубой и могат да съжаляват, че не успяха да стигнат до важните в битката за спасение три точки. Вила излезе напред в резултата с гол на Шарл Нзогбия в 55-ата минута, а 11 минути след това  Фабиан Делф засече с глава в собствената си врата топката след корнер, изпълнен от Брайън Руис, за крайното 1:1. 

Фулъм остава на десето място с актив от 40 точки, докато Астън Вила е 16-и с 34 - на три точки от опасната зона.

 

В друг двубой от кръга Ливърпул записа второ поредно нулево реми, този път срещу последния в класирането Рединг и така отборите поделиха по една точка.

Гостите създадоха редица положения пред вратаря на домакините Алекс МакКарти, но отново не успяха да ги реализират и направиха от стража на "кралските поданици" герой. Испанският вратар на мърсисайдци Хосе Рейна също трябваше да показва рефлекси след удар на Джоби МакЕйнъф, който можеше да донесе шокираща победа за домакините, а реферът Клатънбърг подмина и претенции за дузпа от страна на Рединг, след като Стюарт Даунинг свали в наказателното поле МакЕйнъф.

Това равенство оставя Ливърпул на цели осем точки от четвъртото и пето място в класирането, които ще осигуряват европейски квоти за идния сезон. Изоставането на "червените" може да стане и още по-голямо, тъй като заемащите въпросните места Челси и Тотнъм имат мачове в аванс пред тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА