Last news in Fakti

18 Януари, 2022 20:15 997 0

Сенегал спечели групата си с един-единствен гол

  • сенегал-
  • малави-
  • зимбабве-
  • гвинея-
  • купа на африканските нации

И четирите тима могат да се похвалят с по 1 успех

Националният отбор на Сенегал може и да спечели Група B в Купата на африканските нации, но далеч не защити позицията си на фаворит, след като в трите си мача вкара един-единствен гол.

В последната си среща с Малави „лъвовете от Теранга“ едва не се простиха с позицията си, след като се наложи съдията да отменя дузпа за съперника в средата на втората част. Нулевото равенство все пак се запази, за да може тимът на Алю Сисе да спечели общо 5 точки и да оглави подреждането.

Гвинея пък загуби срещата си със Зимбабве с 2:1, но все пак се класира напред, като втори тим от групата. Головата разлика за страната междувременно стана 2:2, колкото има и Малави, но прекият двубой между двете страни изигра своята роля.

Малавийците сега се надяват, че ще се превърнат в един от най-добрите трети тимове на турнира, за да се включат във фазата на 1/8-финалите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА