Last news in Fakti

23 Януари, 2022 15:45 540 0

Дузпа с червен картон мотивира Фиорентина за точка в гостуването си на Каляри

  • каляри-
  • фиорентина

„Виолетовите“ смятаха, че са обречени при наказателния удар, но съдбата все пак им се усмихна

Дузпа с червен картон мотивира Фиорентина за точка в гостуването си на Каляри - 1
Снимка: БГНЕС

Фиорентина постигна едно от най-трудните си равенства от началото на сезона, след като отборът трябваше да преследва обрат и то с човек по-малко на терена на Каляри.

Жоао Педро даде аванс на домакините с прекрасен гол с глава в 47', а преди това още в началните минути на срещата Бираги не успя да се разпише от бялата точка за гостите.

В 64' станахме свидетели на най-дискусионното решение в мача. Алваро Одриосола бе изгонен за игра с ръка в наказателното си поле, когато нападател на Каляри стреля с глава. Нито едно повторение обаче не даде категоричен отговор дали топката наистина се отбива в ръцете на испанеца или излиза в аут от главата на Перейро. В крайна сметка Аурелиано реши да го изгони и да посочи към дузпата. Там обаче Педро срещна съпротивата на Терачано, който спаси с лекота изстрела му.

Резервната Рикардо Сотил блесна с индивидуалния си рейд в 75', за да спаси точката за „виолетовите“, макар и с радостта си пред публиката на домакините да си издейства жълт картон.

Фиорентина така се връща на шестото място в класирането на Серия А, а надеждата за място в топ 4 остава жива, въпреки подхлъзването.

Каляри пък е все така в зоната на изпадащите с едва 17 точки и мач повече от Венеция, Сампдория, Специя и Удинезе, които са замесени в същата тази борба за оцеляване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА