28 Януари, 2022 10:00 1 393 0

В Арсенал са отчаяни и вече обмислят иранец да води атаката им

  • порто-
  • арсенал-
  • мехди тареми

„Лондончани“ удариха на камък с всички свои водещи трансферни цели през изминалите седмици

В Арсенал са отчаяни и вече обмислят иранец да води атаката им - 1
Снимка: БГНЕС

Теорията, че Арсенал все още е клуб, който може да привлича топ футболисти, не издържа, защото вече цял месец „артилеристите“ ухажват хора от ранга на Душан Влахович, Лука Йович, Александър Исак и дори Доминик Калвърт-Люин, но нито един от тях не пожела да се присъедини към тях до момента. Това е отчаяло до такава степен Микел Артета, че той вече се е ориентирал към 29-годишен иранец.

Един от радарите за трансфери в Twitter обяви, че испанецът обмисля да привлече централния нападател на Порто Мехди Тареми.

Голаджията на „драконите“ несъмнено притежава талант. Все пак негов гол срещу Челси от миналия сезон в Шампионската лига бе сред номинациите за наградата „Пушкаш“, макар тя да отиде в ръцете на Ерик Ламела за своята „рабона“ именно срещу Арсенал.

Тареми прави нелош сезон с португалците до момента, като след 29 мача той има 13 гола и 9 асистенции. С подобно постижение никой при „топчиите“ не може да се похвали към момента, така че със сигурност би бил подобрение на статуквото.

Мехди Тареми обаче също няма да е лесна цел. Той има договор с Порто до 2024 г., а откупната му клауза е в размер на €60 млн. Ще е интересно да проверим дали харизмата на Арсенал ще се окаже достатъчна за иранеца или той ще предпочете да остане и да си гарантира ежегодно участие в Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА