31 Януари, 2022 19:15 981 1

„Блондинката бомбардировач“ ще се бие за титлата на IBF

  • сесилия роман-
  • ебани бриджис-
  • ibf

Тя ще спори за трофея на Сесилия Роман през март

Женският бокс започва да придобива все по-голяма популярност, просто защото стана ясно, че не е задължително бойците да са с разбити физиономии, за да се борят за шампионските пояси. (бел. ред. Извинения за израза). Ебани Бриджис официално бе обявена като следващия претендент за титлата на Международната боксова федерация, научихме от Matchroom Boxing.

Поясът в момента краси кръста на Сесилия Роман, но съвсем скоро тя ще трябва да го пази от „Блондинката бомбардировач“.

Двете звезди от лека категория (до 51 кг.) ще се боксират на 26 март в Лийдс, а срещата ще бъде достъпна за родните зрители на стрийминг платформата DAZN.

Роман имаше късмет, че запази титлата си през миналия февруари, когато загуби по точки от Мелиса Одеса Паркър в Орландо, тъй като тогава поясът не беше заложен.

Австралийката също инкасира поражение през април миналата година от Шанън Кортни в Лондон, но след това набързо се справи с Бек Конъли и победи по точки Майлис Гонглав.

Залогът и за двете не е само титлата на IBF, защото напредналата им възраст (Бриджис 35 и Рома 39) означава, че едва ли ще имат още много възможности, за да се доберат до двубой с Дина Томас, която държи пояса на WBO, и Юлия Луна Авила, която е шампион на WBC.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехото...

    2 0 Отговор
    Като прочетох " Блондинка бомбардировач " , си помислих друго нещо , а тя побойник била !?