Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 20:00 2 315 2

Кени Далглиш пренебрегна Джерард и Шиърър в избора си за най-добрия играч, когото е тренирал

  • кени далглиш-
  • ливърпул-
  • лукаш лейва-
  • стивън джерард-
  • алан шиърър

Легендата на Ливърпул е имал възможност да работи с някои доста по-класни играчи в нашите очи

Кени Далглиш пренебрегна Джерард и Шиърър в избора си за най-добрия играч, когото е тренирал - 1
Снимка: БГНЕС

Сър Кени Далглиш изненадващо пренебрегна Стивън Джерард и Алан Шиърър в избора си за най-класния играч, когото е тренирал някога. Той говори по тази тема в един от подкастите на Ливърпул, където имаше възможност да отговаря на въпроси от фенове на „червените“.

Зависи какво влагате в определението "най-добър". Не е задължително това да е най-добрият футболист, защото хората могат да имат огромен принос по различни начини, които не винаги могат да бъдат забелязани. Виждате какво могат на терена играчи като Стивън Джерард, Луис Суарез и Алън Шиърър. Това са имената, които ви идват наум, защото те бяха брилянтни. Способността им да играят футбол беше фантастична. Приносът им също бе страхотен. Погледнете обаче Лукаш Лейва. Той беше брилянтен, а когато погледнеш съблекалнята, искаш тя да бъде ръководена от наистина силни хора. Те невинаги са най-добрите играчи“, каза Далглиш, цитиран от Sportal.

Бразилският дефанзивен халф прекара цели 10 години от кариерата си на „Анфийлд“, но въпреки това често бе обвиняван за някои от провалите на тима. Причината е, че хората в неговата роля остават в сянка, когато си вършат работата добре, но винаги си личи, когато допускат грешки. Именно по тази причина Лейва, Макелеле, Касемиро, Канте и още куп други легенди на този пост не се ползват с уважението, което се отдава на нападатели. Достатъчно е един голмайстор да вкара 3-4 съдбоносни гола в кариерата си и автоматично бива слаган в графата с най-великите. Такива са случаите с Ориги, Солскяер и Индзаги, например.

Лукаш Лейва в момента е играч на италианския Лацио, където продължава да е все същия черноработник, въпреки че е в напреднала футболна възраст.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сипи

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Си бе