Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 21:17 1 075 0

Аталанта и Фиорентина си спретнаха шоу като за финал в Купата

  • фиорентина-
  • аталанта-
  • купа на италия

Срещата премина през купища обрати, пропуснати дузпи, червени картони и гол отвъд добавеното време

Аталанта и Фиорентина си спретнаха шоу като за финал в Купата - 1
Снимка: БГНЕС

Аталанта и Фиорентина без никакво съмнение изиграха мача на сезона в Купата на Италия, предлагайки страхотна драма и спектакъл на своите привърженици.

„Виолетовите“ поведоха с гол от дузпа на Кржищоф Пьонтек още в 9', а в средата на първата част Давиде Запакоста изравни.

Бившият бранител на Лудогорец Хосе Луис Паломино получи контузия и бе заменен още преди почивката от Теун Копмайнер, а това видимо разстрои синхрона в защитата на „богинята“.

След паузата обаче Жереми Бога даде аванс на „бергамаските“, който изтрая около 15 минути преди Пьонтек да получи правото да изпълни втора дузпа. Този път той пропусна, но веднага след това бе най-съобразителен, за да довкара кълбото в мрежата.

Лукас Мартинес Куарта бе изгонен в 81' за втори жълт картон, което накара треньорът Винченцо Италиано да пусне Никола Миленкович, за да покрие празнината в отбраната. Но съдбата си разбира от работата, защото именно сърбинът се оказа героят за Фиорентина. Дълбоко в добавеното време той изстреля една рикоширала топка, за да направи резултата 2:3 и дори дългият преглед на ВАР не успя да намери повод, за да го лиши от тази гордост.

Така „виолетовите“ се превърнаха в третия полуфиналист, а по-късно тази вечер ще разберат дали Ювентус или Фиорентина ще им прави компания в най-добрите 4 в турнира.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА