11 Февруари, 2022 15:00 771 0

Хебър се завърна в Шампионската лига, но полският шампион се оказа прекалено труден съперник за българите

  • хебър-
  • ястрежебски венгел-
  • шампионска лига

„Тигрите“ трябваше да инкасират една служебна загуба в турнира поради участието си в Купата на България

Хебър се завърна в Шампионската лига, но полският шампион се оказа прекалено труден съперник за българите - 1
Снимка: БГНЕС

Хебър Пазарджик инкасира ново поражение във волейболната Шампионска лига, като този път „тигрите“ преклониха глава пред полския шампион Ястрежебски Венгел.

Новопровъзгласеният носител на Купата на България предложи истинска битка в първата част, като успя да зарадва феновете в зала „Васил Левски“ с успех от 28:26.

Гостите обаче стартираха обрата си с нужната увереност във втория гейм и успяха да изравнят след 23:25.

Темпото в игра на „пазарджиклии“ бе нарушено от класата на опонента и в следващите две части те отстъпиха съответно на 19 и 16 точки.

Това е трето поражение за българския шампион в турнира, като в предходния мач бе отсъдена служебна загуба срещу Фридрихсхафен, защото се получи конфликт в програмата с Купата на България и действащите COVID-протоколи. Ако Хебър бе пътувал до Германия на 26 януари, тогава играчите трябваше да минат през задължителна 10-дневна карантина и така да пропуснат шанса си за последвалия триумф в националната купа.

Що се отнася до Ястрежебски, полският тим е безпогрешен до момента и вече си гарантира място в следващия кръг, въпреки че загубеният гейм в Пазарджик е първи за тях в Шампионската лига този сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА