Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 17:30 1 231 0

Матс Хумелс за английски национал: Той е най-зрелият 18-годишен играч, когото съм виждал

  • матс хумелс-
  • джуд белингам-
  • борусия дортмунд

Германецът не скри суперлативите си за хлапето

Матс Хумелс за английски национал: Той е най-зрелият 18-годишен играч, когото съм виждал - 1
Снимка: БГНЕС

18-годишният английски национал Джуд Белингам продължава да гради името си в германския футбол с екипа на Борусия Дортмунд. Това дава повод на бившия германски национал Матс Хумелс да има отличен поглед върху прогреса на централния полузащитник, че дори да изкаже огромните си суперлативи по негов адрес.

Джуд е най-зрелият 18-годишен играч, когото съм виждал. Той вече е лидер и е един от най-гласовитите хора в отбора. Мисля, че поне 25 пъти съм му казвал колко го харесвам. Той е по пътя към самия връх без никакво съмнение“, каза 33-годишният стожер в отбраната на „жълто-черните“ в официалната страница на Бундеслигата.

Белингам израства в академията на Бирмингам, но през 2020 г. Борусия плаща за него удивителните €23 млн., когато е все още едва на 16 години. Скоро след това той записва официалния си дебют за английския национален отбор, тъй като Гарет Саутгейт се притеснява, че в Германия могат да го вербуват. От началото на този сезон хлапето е неизменен титуляр в схемата на Марко Розе, а той му се отблагодари за доверието с 4 гола и 10 асистенции още на полусезона.

Междувременно изданието FourFourTwo поставя английския национал на първо място сред най-обещаващите млади таланти в света, изпреварвайки Педри от Барселона и Харви Елиът от Ливърпул.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА