25 Февруари, 2022 23:30 2 141 3

Майк Тайсън обясни защо YouTube-арите превземат бокса за сметка на професионалистите

  • майк тайсън-
  • джейк пол-
  • логън пол

Легендата негодува от политическите решения в спорта

Майк Тайсън обясни защо YouTube-арите превземат бокса за сметка на професионалистите - 1
Снимка: БГНЕС

Майк Тайсън може и да не е най-великият боксьор на всички времена, но със сигурност е най-атрактивният в историята. Защо? Защото не се притесняваше да получава удари, докато раздава своите унищожителни ъпъркъти. „Железния Майк“ може би е един от малцината, които могат да дадат отговор на друг важен въпрос, който тормози промоутърите напоследък - Защо YouTube-арите са реална заплаха за професионалния бокс?

Те превземат модерния бокс, въпреки че не могат да се бият. Причината е, че са по-интересни от самите бойци. Професионалистите спряха да се бият с достойни опоненти и предпочитат съперници, които да прегазват“, каза Тайсън в един от подкастите на Fox.

Американецът изглежда има право, защото от ерата на Владимир Кличко насам интригата във водещите дивизии започна да избледнява. Шампионите подбират все по-внимателно съперниците си, като залагат основно на социалните мрежи, за да привлекат зрители, а в същото време държат настрана по-опасните претенденти, като ги принуждават да минават през безброй елиминации, докато не допуснат грешка или не преминат пика в кариерата си.

Подобен пример можем да видим с Кубрат Пулев, който бе на 33 години, когато се изправи срещу Владимир Кличко за шампионските пояси, а преди това трябваше да натрупа актив от цели 20 поредни победи срещу хора от ранга на Тони Томпсън, Александър Устинов и Александър Димитренко.

Същото в момента се случва и с Филип Хъргович. 29-годишният хърватин е принуден да се бие хора, които са далеч извън топ 10 в тежка категория, въпреки че до сега има само два мача, в които противниците са останали на крака до последно. Той е игнориран постоянно от Тайсън Фюри и Антъни Джошуа, че дори от хората зад гърба им в ранкинга, като Дилиан Уайт, Дерек Чисора и Луис Ортиз.

Джейк и Логън Пол междувременно трупат все повече последователи в боксовите среди, независимо от факта, че започнаха да се занимават сериозно със спорт едва преди няколко години. Те продават милиони pay-per-view абонаменти, пълнят зали и в общи линии банковите им сметки набъбват главоломно, докато един доскорошен шампион, като Анди Руиз, се боксира на паркинги само до преди 3-4 години.

Майк Тайсън определено има право, когато посочва този огромен проблем в съвременния бокс. Ако нещо не се промени в политиката на водещите атлети в спорта, съвсем скоро мнозинството от хора ще предпочитат да гледат мачове между различни интернет сензации.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    4 0 Отговор
    Страхотен е!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.