Last news in Fakti

1 Март, 2022 17:00 999 0

Радо Стойчев: На федерацията ни ѝ липсват организация и принципи

  • радостин стойчев-
  • българия

Най-успешният български треньор не крие критиките си към ръководството на волейбола у нас

Радо Стойчев: На федерацията ни ѝ липсват организация и принципи - 1
Снимка: БГНЕС

Радостин Стойчев за пореден път не скри критиките си към ръководството на Българската федерация по волейбол (БФВ), като подчерта отново, че във федерацията липсват организация и принципи, които да подпомагат развитието на един от традиционно най-силните спортове у нас.

Преди всичко спортът трябва да се разглежда като добре организирана структура, каквато към настоящия момент нашата не е“, каза легендарният наставник в интервю за „Тема Спорт“.

Стойчев даде за пример Полша и Русия, където местните федерации влагат много усилия, за да създадат условията, при които младите таланти да се развиват и един ден да се превърнат в национални състезатели. Именно това са и две от най-успешните нации във волейбола, наред с Бразилия и Италия.

Ако смятате, че това е само въпрос на пари, не е така. При нас средствата отиват за организиране на състезания, на домакинства. Много ми е любопитно, ако някой направи проверка къде се намира България по организиране на домакинства в последните 10-12 години при мъже, жени, подрастващи, девойки и т.н. И да се види колко са стрували тези състезания. И да се сравни с домакинствата на всяка една друга европейска федерация“, допълни още Радо Стойчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА