Last news in Fakti

1 Март, 2022 18:30 2 079 6

Любо Ганев говори за шансовете България да поеме домакинството на Мондиала от ръцете на Русия

  • любо ганев-
  • русия-
  • българия-
  • световно първенство

Страната ни бе посочена, като една от опциите пред шампионата през лятото

Любо Ганев говори за шансовете България да поеме домакинството на Мондиала от ръцете на Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Русия официално изгуби правото си да домакинство на Световното първенство по волейбол през лятото, което остави въпроса за турнира отворен. Един етап от надпреварата е планиран за провеждане в България, а Любо Ганев коментира възможността страната ни да приеме същинската фаза на Мондиала.

Таксата за получаване на световното първенство е 40 млн. долара. Освен това сега организацията е много различна и турнирът вече е не с четири, а с шест групи, което означава шест града с отделни организационни екипи. Малко са държавите в Европа, които могат да се справят - може би Полша и Италия“, каза президентът на БФВ пред „Дневник“.

През 2018 г. София сподели домакинството си с Италия, но именно на „ботуша“ се състояха повечето срещи, включително и финалите.

Очаква се FIVB скоро да вземе решение за турнира, за да може страната-домакин да се подготви подобаващо за един от най-големите спортни форуми в света.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    9 1 Отговор
    Абе,Ганев,дори Хитлер не е правил състезания през войната а в България футболното първенство е било прекратено за 4 год.Волейболистите трябва да на фронта и да се бият с врага а не да се скатават като жени.
  • 2 САНДОКАН

    10 0 Отговор
    Бате Любо с цялото ми уважение и респект към теб,моля се с тия продажби политици/в EU/ да не поемем нещо друго от Русия
  • 3 Реалиста

    12 0 Отговор
    Смешник, нима забраната на Русия във всички спортни мероприятия е гордост за вас,показаха си злобата към руските състезатели в Пекин, това не е за първи път, но те стават все по силни , а ние изчезваме от всички спортове, но Вие си получавате тлъстите заплати.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 К г у и

    8 0 Отговор
    Абе тю. лек то Държа няма той иска мондила. Невиждаш ли каква омраза има между хората, каква корупция какво разномислие, какво разделение къде си тръгнал ве.
  • 6 Облизваш се за парици

    3 0 Отговор
    Малоумник. Ще дадем 40 млн лв залудо. Защо Италия, Бразилия, Полша , Франция, които имат силен национален отбор не вземат първенството. Защото не са луди да хвърлят толкова пари. Намери си спонсори. В момента нямаме волейбол.