Last news in Fakti

14 Март, 2022 23:30 2 039 0

Барселона и Ливърпул влизат в спор за звезда на Лийдс

  • рафиня-
  • лийдс-
  • ливърпул-
  • барселона

„Каталунците“ обаче имат силен коз в лагера на самия бразилец

Барселона и Ливърпул влизат в спор за звезда на Лийдс - 1
Снимка: БГНЕС

Бразилското крило Рафиня е пред първия си сензационен трансфер в кариерата, след като спортният журналист Фабрицио Романо обяви, че Барселона и Ливърпул са стартирали преговори за привличането му.

25-годишният нападател в момента носи екипа на Лийдс Юнайтед, но с оглед уволнението на Марсело Биелса и риска от изпадане в Чемпиъншип шансовете той до остане на „Еланд Роуд“ не изглеждат особено големи.

Юрген Клоп е видимо, че предприема активни действия, за да подсигури зоните на двете си крила с оглед шанса Мохамед Салах и Садио Мане скоро да предпочетат нови предизвикателства. Той вече подписа с Луис Диаз и Диого Жота, но португалецът демонстрира повече потенциал в ролята на централен нападател и дори най-често е предпочитан пред Роберто Фирмино.

Шави от своя страна прави сериозно преструктуриране на „каталунците“, като за сега практически всички нови в отбора му правят нужното, за да впечатлят наставника си. Проблемът за него обаче е, че Адама Траоре е под наем, а Осман Дембеле отказва да поднови контракта си. Това прави зоната на дясното крило потенциално вакантна след края на кампанията, а е видимо, че старши-треньорът залага на атаки именно по двата фланга.

Рафиня е оценяван на €40 млн. от Transfermarkt и има договор с „белите“ до 2024 г. Това означава, че може да се стигне до наддаване за подписа му, а всички знаем в какво финансово състояние се намира Барса.

„Каталунците“ обаче имат скрит коз в тази своеобразна надпревара. Импресариото на бразилеца е бившият играч на клуба Деко. Португалецът прекара 4 от най-добрите си години на „Ноу Камп“ и несъмнено контактите му там са много по-топли, отколкото на „Анфийлд“ с оглед факта, че изигра и немалко мачове с екипа на лондонския Челси.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА