21 Март, 2022 00:15 4 647 7

Барселона показа, че кралят може да кърви

  • ел класико-
  • реал мадрид-
  • барселона

„Каталунците“ разкъсаха „белия балет“ насред „Сантиаго Бернабеу“

Барселона показа, че кралят може да кърви - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона си припомни най-силните години от времето, когато старши-треньорът Шави бе играч на терена, за да разпердушини Реал Мадрид наред „Сантиаго Бернабеу“ с 4:0.

„Каталунците“ изиграха най-силния си мач от началото на сезона, а новият им нападател Пиер-Емерик Обамеянг ни предложи своята най-добра версия за изминалите няколко години.

Габонецът вкара два и асистира за един от головете в срещата, като особено впечатление ни направи петичката към Феран Торес в началните секунди на второто полувреме, за да подложи топката пред испанеца, който нямаше как да сгреши от вътрешната граница на наказателното поле.

Роналд Араухо също добави един гол към съкрушителния разгром в 38', а някъде там планът на Карло Анчелоти рухна напълно и Реал сякаш вече не бе онзи отбор, който отстрани ПСЖ в Шампионската лига и който най-вероятно ще вдигне титлата в Испания след 1-2 месеца.

Оказва се, че липсата на Карим Бензема е по-голям проблем, отколкото някой би предположил. Французинът пострада от контузия в прасеца и остана извън групата за „Ел Класико“, а „Татко Карло“ за пореден път не се довери на резервните си централни нападатели Луис Диас и Лука Йович, а вместо това пусна Федерико Валверде за върха на атаката. На почивката той изглежда осъзна, че трябва да коригира нещо, за да сработи плана с „фалшивата деветка“, но това пък разстрои и без друго неубедителната защита, като дори може да благодари на Тибо Куртоа, че разликата в края остана само 4 гола.

Шави от друга страна има всички основания, за да гледа уверено към бъдещето, защото вече е видимо, че магията му действа и Барса от мач на мач играе все по-добре.

В заключение можем все пак да потвърдим, че шампионската титла за „кралския клуб“ е въпрос на формалност до края на кампанията, но вероятността Барселона да вземе сребърните медали вече е повече от реалистична, каквото и да бе състоянието на клуба под ръководството на Роналд Куман.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    17 2 Отговор
    Просто ги размазаха!🥳🤡👍
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Персиане ,

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Персиан-Ще ти хареса ФЕН":

    Хванала е Тъмата , Брад ...
  • 4 WTF

    7 2 Отговор
    Пиер ще бъде голяма звезда, ако продължава в същия дух
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дика

    2 1 Отговор
    Балетисти... Разпраха им кюлотите...
  • 7 Фен на Барса

    1 1 Отговор
    Смазахме ги