Last news in Fakti

21 Май, 2013 21:28 2 022 1

От БФС: Не се знае какъв ще е форматът на "А" група

  • първенство

Официалният сайт на БФС публикува обръщение до футболната общественост в България, чрез което се опитва да разясни какво точно се случва в "А" група. Ето какво пишат от "Иван Асен":

Във връзка с рязко набъбналите в публичното пространство коментари и спекулации за формата на първенството в "А" ФГ за сезон 2013/2014 Българският футболен съюз би искал да напомни, че още с решение на Изпълнителния комитет от заседание през юни 2012 г. бе определено през следващия сезон "А" група да се формира от 14 клуба. В този смисъл внушения, че някой в Българския футболен съюз работи за запазване на статуквото от 16 отбора, са чиста манипулация. Нещо повече: вече няколко пъти официално бе заявено, че поради тежкия процес по лицензиране на клубовете в професионалния футбол е напълно възможно "А" ФГ да остане и с по-малко от 14 клуба, ако някой от членовете на елита не успее да покрие критериите за лицензиране. Срокът за това обаче е 31 май 2013 г., т. е. няма как преди това да е ясно кой получава лиценз и кой не, колкото и на някого да му се иска да знае предварително. Срокът е еднакъв за всички европейски държави, членки на УЕФА. Там, където вече са обявили лицензоносителите, то е защото всички са покрили изискванията и няма проблемни клубове.
 
Що се отнася до началото на първенството, през тази година Българският футболен съюз подходи максимално демократично и още преди два месеца изпрати до всички клубове запитване за тяхното мнение как да се проведе шампионата при условие, че в "А" ФГ има 14 клуба. Доста от заинтересованите отбори отговориха в последния момент, а някои дори не си направиха труда да спазят поставения краен срок. В момента, в който приключи процесът по лицензиране, на базата на изпратените от клубовете становища Българският футболен съюз ще обяви официално начина, по който ще се проведе първенството в "А" ФГ за сезон 2013/2014.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен Ганев

    0 0 Отговор
    ...и в крайна сметка Локо Сф има сериозен шанс да остане в А група, въпреки, че още довечера математически може да е изпаднал. Възможно е чиновниците да цакат с лиценза Гоце Делчев или Враца за сметка на Гигов. А защо да не ударят и някой от уж влизащите в А група - Любимец примерно...