Last news in Fakti

1 Май, 2022 14:32 1 614 0

Артета не иска да присвоява трансферната политика на Ливърпул и Манчестър Сити

  • микел артета-
  • арсенал

Испанецът не възнамерява да чупи рекорди за покупки това лято

Артета не иска да присвоява трансферната политика на Ливърпул и Манчестър Сити - 1
Снимка: БГНЕС

Старши-треньорът на Арсенал - Микел Артета, призна, че през идното лято отборът му няма да пръска рекордни суми, като направиха Ливърпул и Манчестър Сити през последните две-три години, за да подсигури нужните му играчи, пише Daily Express.

„Артилеристите“ през изминалата година бяха свързвани с редица бомбастични трансфери, като този на Душан Влахович, който премина в Ювентус от Фиорентина за €81,6 млн., но клубът рядко е доближавал подобна сума, а и често е страдал в последствие от такива инвестиции. Месут Йозил и Алексис Санчез имаха своите страхотни периоди, но звездите им бързо угаснаха на „Емиратс“, а примерът с Никола Пепе все още тежи върху съвестта на ръководството.

Артета очевидно изгражда един млад отбор, който иска да израсне заедно, но нуждата от класни подкрепления е повече от очевидна. На тима му липсват доказан реализатор и опитен плеймейкър, като няма да е грешка, ако се потърси и човек в дефанзивния вал.

Едно обаче е сигурно - Арсенал ще определи трансферната си политика от крайното класиране през сезона във Висшата лига и евентуалното завръщане в Шампионската лига или Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА