Last news in Fakti

22 Май, 2022 12:32 3 076 12

В Париж ставаме свидетели на ритуалното самоубийство на един от най-ярките таланти в съвременния футбол

  • псж-
  • килиан мбапе

Парите поквариха до такава степен най-популярния спорт, че вече всичко останало остава на заден план

В Париж ставаме свидетели на ритуалното самоубийство на един от най-ярките таланти в съвременния футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Килиан Мбапе официално излезе от графата на младите таланти с потенциал за величие, тъй като наскоро навърши 23 години, но с решението си да преподпише договора си с ПСЖ изпълни ритуално самоубийство, с което се обрече завинаги да бъде човекът, който избра парите пред славата.

Френският нападател поднови контракта си до 2025 г. срещу сумата от €118 млн. на сезон, което е абсолютен рекорд за всеки един спортист в света.

Мнозина гледат със съжаление към тази новина, защото това означава, че парите наистина са се превърнали в единственото, към което се стремят младите таланти днес.

Мбапе имаше възможност да играе за Реал Мадрид, където без съмнение го очакваха най-великите неща, които един атлет може да си пожелае. Той имаше възможност да играе за Барселона, за Ливърпул, за Байерн Мюнхен и къде ли още не, но вместо това избра арабските милиарди.

Моите уважения към Пари Сент Жермен, но това далеч не е клуб, който притежава нужната харизма, за да се нареди някога сред колосите в тази велика игра. И причината не е, че няма да спечели Шампионската лига. Дори това е прекалено вероятно да се случи в близките години. Причината е, ако нещо не се постига с пари, то се постига с много пари.

Защо децата се влюбват в един или друг спорт? Питам за деца в най-ранна възраст, когато „Царица Парица“ не е нищо повече за тях от тема за разговор сред възрастните. Едно дете първо открива нещо от себе си при хората от телевизията, от стадиона, от залата. Детето се влюбва в символите, с които се дават с личния пример от най-успешните спортисти. Всеки иска да е следващият Лионел Меси, Кристияно Роналдо, Майкъл Джордан, ЛеБрон Джеймс, Роджър Федерер, Рафаел Надал и всички онези, които се пожертвали всичко за спорта, а едва след това той им се е отблагодарил.

Килиан Мбапе, Неймар и Ерлинг Холанд са само шепа от морето таланти, които недвусмислено доказаха, че играят футбол не от душата и сърцето си, а от алчността към парите. Най-жалкото е, че с това те дават пример за новите ценности на съвременния свят.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герги

    20 1 Отговор
    Къде отиде финансовият феърплей...някой висши ръководители не са си на мястото....Не е само Мбапе,всички играят за много пари...удоволствието от самата игра го няма вече...
  • 2 Путин

    11 11 Отговор
    Спокойно след като западния свят се самоунищожи нещата ще се наредят. А самоунищожението им е в ход. Русия и много други нации го видяха.

    Коментиран от #5, #11

  • 3 Корупция

    15 4 Отговор
    Къде е Уефа??Псж нямат продаден играч за повече от 30мил?Да ги изхвърлят от ШЛ.
  • 4 Много точен коментар

    13 4 Отговор
    Браво на автора. И малко да се разшири темата - има финансов феърплей, но той не важи за Ман Сити и ПСЖ, защо? Явно арабските милиарди потичат не само към клубовете, а и към чиновници в УЕФА и ФИФА!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пълни глупости той си е във родината

    6 9 Отговор
    И играе във един от най добрите одбори във света каде да ходи във Мадрид ли ме Мадрид да не е по добър от ПСЖ или пък ПСЖ да е малак клуб само Реал ли има история само той ли е наѝ великия кой го казва това има и други одбори това че не е искал трансфер във Мадрид не означава че е провал дори е направил правилния избор и то да играе за ПСЖ по добър одбор е от Мадрид който го бутат

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Русороб

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "Пълни глупости той си е във родината":

    За Реал, и колко е велик дори няма да се напъвам да ти обяснявам, защото имаш по-големи проблеми.
    Нали знеш, че си неграмотен ?
  • 10 Ам,чи

    2 3 Отговор
    Дали пък всичко читаво трябва да ходи в Реал и Барселона? Мбапе си трупа пачките и се радва на живота. Това е най-важното.
  • 11 Хихи

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Путин":

    Разбира ти тиквата от самоунищожение. С войната в Украйна се самоунищожи точно твойто кремълско джудже
  • 12 Един

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пълни глупости той си е във родината":

    Леле човече. То е ясно , че у даскало вече нищо не се учи ама ти биеш всичко живо по правопис, а вероятно и по правоговор. В пет реда десет грешки. Ужасссссссссс.